Rijad Dumpor

Posred lica pljunuo inspektora za droge!?

dumpor
Robert Soldo
17.02.2012.
u 11:02

Policija podnijela kaznenu prijavu protiv dvojice braće Rijada i Dženana Dumpor iz Mostara

Dvojica braće, Rijad i Dženan Dumpor iz Mostara, uhićena su zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela napada na ovlaštenu službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti i nasilničko ponašanje, potvrdio nam je Miroslav Šutić, načelnik Odjela općeg kriminala MUP-a HNŽ.

Ozbiljne prijetnje

Kako neslužbeno doznajemo u Tužiteljstvu ove županije, gdje su jučer braća privedena s lisicama na rukama, u prijavi stoji presretanje i ozbiljne prijetnje inspektoru za droge, što se dogodilo usred dana usred grada, u Ulici braće Fejića, kod trgovine DM. Naime, navodi se da je Rijad prvo uočio inspektora u prolazu i iskočio mu na put iz poslovnog prostora, i to uz pogrdne psovke. Navodno mu je govorio da će “ubiti, dignuti vozilo u zrak...”, a vrhunac verbalnih prijetnji je bilo pljuvanje u inspektorovo lice.

- Ti ćeš mene privoditi i pretresati kuću pred djecom. Ništa mi niste našli, a sud mi je već vratio 40.000 KM koje ste mi oteli iz kuće. Ja sam bos i što mi možete! Potplaćena je policija, tužitelji i suci. Radit ću što hoću- citirao je u prijavi inspektor osumnjičenikove riječi. Spominje i da se potom umiješao i Rijadov mlađi brat Dženan koji je opet navodno vikao: Ne možete nam ništa. Možete nam samo k.... popušiti! Inspektor je nakon toga zaustavljao svjedoke, nekolicinu građana koji su sve to slučajno promatrali, no, kako se navodi u prijavi, Rijad ih je potjerao riječima: Što čekate, nemojte da i vas...! Ustrašeni svjedoci su otišli pa je inspektor pozvao policiju. S druge strane, osumnjičena braća Dumpor sve to negiraju, tvrdeći da im se ponovno “nešto namješta”. Rijad je još u veljači prošle godine novinarima rekao da s policijskom akcijom nema nikakve veze kao ni njegov drugi brat Narcis. S drogom, tvrdio je, nema posla i zbog toga nikada nije ni bio optuživan.

Upali u kuću

“Upali su u kuću s psima i sve su živo pretražili. Stan, podrume, pomoćne prostorije, sve je pretraženo i ništa nisu pronašli čime bi me povezali s poslovima oko droge. Četiri sata su se zadržali s psima, svaki kutak su pretražili”, isticao je R. Dumpor. Dodao je da mu policija nikada nije pronašla ništa čime bi ga povezali s drogom niti je kada bio procesuiran zbog toga. Još tada je tvrdio da je prije (sada već unazad godinu i pol dana, op.a.) imao jedan verbalni sukob s policajcem.

“Tada sam završio u njihovim službenim prostorijama na obradi. Rečeno mi je da ću zbog toga snositi velike posljedice i evo sad se to događa, a nemam ništa s ovim. Neka kažu imenom i prezimenom kod koga su pronašli drogu”, izjavio je u veljači prošle godine Rijad Dumpor. Dodao je da se ne nalazi ni u kakvom vrhu piramide narkodilera u Hercegovini niti se ikada nalazio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?