GRADSKO VIJEĆE

Pokrenuta inicijativa za izgradnju mosta Raštani - Vrapčići

vijeće
VL FOTO
16.07.2010.
u 07:55

Stimuliranje gradnje u ruralnim područjima Mostara (VI. zona) uz simboličnu naknadu od 1 KM po kvadratu

Gradsko vijeće Mostara na jučerašnjoj je sjednici zatražilo učinkovitije praćenje trošenja gradskog proračuna za ovu godinu kako bi se moglo navrijeme reagirati oko njegova eventualnog rebalansa, priopćeno je iz Gradskog vijeća. Razmatrajući izvješće o utrošku proračunskih sredstava Grada Mostara za proteklu godinu, mostarski vijećnici zatražili su da započnu aktivnosti oko prelaska na trezorsko poslovanje, kako bi se što učinkovitije iskoristili financijski tokovi gradske administracije.

Usvajajući odluku o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene jednog četvornog metra korisne stambene površine i visine rente, na sjednici je pokrenuta inicijativa za stimuliranje gradnje u ruralnim područjima Mostara (VI. zona) uz simboličnu naknadu za rentu od jedne konvertibilne marke po četvornom metru.

Tijekom sjednice predložene su inicijative za uređenje partera ispred Muzičke škole na Musali i pokretanje projekta izgradnje mosta Raštani - Vrapčići.

Na sjednici Gradskoga vijeća Mostara pozornost je privukla inicijativa za obnovu devastiranih objekata u užoj jezgri Mostara preko javnog poziva i pokretanje postupka demolicije objekata koji nisu u vlasništvu Grada.

Jučerašnja sjednica mostarskoga Gradskog vijeća prekinuta je nakon završetka 16. točke dnevnoga reda, a kako je priopćeno, nastavit će se danas u Centru za kulturu Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?