Suđenje

Pokajnik na robiji govorio gdje su zakopani ubijeni

Sud pravi
24.05.2013.
u 09:25

Kuka tvrdi da mu je Dumanjić nudio da ubiju Turkovića

Suđenje Zijadu Turkoviću i njegovoj organizaciji ponovno je u žiži zbivanja, s obzirom da je on po tko zna koji put izvrijeđao tužitelje Dianu Kajmaković i Olega Čavku, te pojedine državne dužnosnike pa je na kraju i izbačen iz sudnice.

Zakopana tijela

Svjedočio je Eldin Kuka, kojega je obrana pozvala s ciljem da sruši iskaz Seada Dumanjića koji je kao pokajnik otkrio detalje koji su pomogli da se Turkovićeva skupina raskrinka. - Pismo sam poslao iz zatvora Turkovićevom branitelju Fahriji Karkinu. Osuđivan sam više puta. Sa Seadom Dumanjićem sam odrastao. Bavili smo se svim i svačim, krađama, prijevarama, otimanjem. Ležali smo u zatvoru zajedno. Govorio mi je na šetnji da je upao u probleme koji mu nisu trebali. Spominjao je ubojstva, ali je govorio da on nikoga nije likvidirao. Tražio je od mene kada izađem na vikend da odem do njegove vikendice gdje su bila zakopana tijela, da ih iskopam i premjestim na drugu lokaciju. Rekao je da će mi to platiti. Za sve je saznao FUP te su došli i saslušali me - kazao je Kuka.

Svjedočila i sestra

Svjedok je kazao da mu je Dumanjić čak dao i skicu vikendice gdje su bila obilježena mjesta gdje su tijela ubijenih bila ukopana. - Pitao sam ga tko su ubijeni, a on mi je rekao da je jedan od njih Mithat Mekić Miki. Kada sam saznao o tome tko ga je ubio ja sam odustao. Tražio je od mene da likvidiram Ziku obećavši da ćemo biti najbogatiji ljudi. S Dumanjićem je bio Namik Durmić i on je sve javio policiji - objasnio je Kuka. Na mjestu za svjedoke pojavila se i Munevera Hasan, Turkovićeva sestra koja je svjedočila na okolnosti nasljedstva od njihovog oca Numana. Munevera je kazala da im je otac ostavio kuće kod sarajevske pivare, na Bistriku te u Ulcinju, kao i 260.000 maraka u Luksemburgu, 80.000 KM u Njemačkoj i staru deviznu štednju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije