OSTACI KATASTROFE

Pogledajte nove slike opustošenih gradova oko Fukushime

fukushima (1)
Foto: Mirai e no Kioku
1/4
05.09.2013.
u 11:23

Google Japan primio je brojne zahtjeve građana koji su željeli vidjeti u kakvom su sada stanju domovi koje su morali napustiti

Google je objavio nove fotografije područja Japana opustošenih nakon nuklearne nesreće u Fukushimi u ožujku 2011. godine. Google je u ožujku ove godine već objavio fotografije koje prikazuju gradić Naime koji se nalazi u blizini elektrane te je napušten nakon katastrofe.

Nove fotografije dolaze nakon što je Google Japan primio brojne zahtjeve građana koji su željeli vidjeti u kakvom su sada stanju domovi koje su morali napustiti. Automobili Google Street Viewa uz pomoć lokalnih vlasti ušli su u pogođena područja po prvi put nakon katastrofe i od travnja do kolovoza snimali fotografije, koje su objavljene na posebnoj stranici naziva Mirai e no Kioku (Uspomene za budućnost).

Riječ je o projektu pokrenutom u lipnju 2011. godine, a koji svima omogućuje da objavljuju fotografije i videosnimke područja pogođenih katastrofom. Na stranici su objavljene i fotografije područja prije nesreće.

>> Gradi se ledeni zid oko Fukushime vrijedan 470 milijuna dolara

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije