Prvi nastupi

Počeo Terraneo: Odlični nastupi Mayales i brooklynskih Woodsa

terraneo (1)
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/7
08.08.2013.
u 00:20

Odličnu uigranost između izvrsno raspoloženog Beluhana i gitariste Vlade Mirčete čistim i moćnim vokalom nadopunila je stalna gošća Ivana Rushaidat.

Iako se tek počeo zahuktavati prvi dan trećeg izdanja šibenkog festivala Terraneo, novi organizator može zadovoljno trljati ruke. Naime, prodano je najviše jednodnevnih ulaznica do sad,a sudeći prema posjećenosti prvih nastupa, sasvim je jasno da su one otišle u ruke obožavatelja Prodigya na čijem će se nastupu, procjenjuju organizatori, skupiti oko 13.000 posljetitelja.

Nešto slabiji broj gledatelja na uvodnim koncertima u odnosu na prethodne godine daje naslutiti da bi se ''politika'' skretanja ka mainstreamu sljedeća dva dana lako mogla ''odbiti o glavu'' ili barem rezultirati promjenom publike. Ona, uvjetno rečeno stara, uživala je bez zadrške u najvećem domaćem ovogodišnjem adutu - fantastičnim Mayalesima koji su nakon, kako je rekao Petar Beluhan, ''bajke' koju je posljednjih mjeseci proizvela iz pepela izdignuta ''Dvojka'' pokazali da su atmosferičnost i bezvremenski, perfekcionistički zvuk sposobni producirati i izvan klupskih prostorija u koje bi ih se na prvu moglo strpati.

Odličnu uigranost između izvrsno raspoloženog Beluhana i gitariste Vlade Mirčete čistim i moćnim vokalom nadopunila je stalna gošća Ivana Rushaidat. Umjesto Yaye otpjevala je pretposljednju ''Ti dobro znaš o kome pričam'' prepustivši potom Beluhanu da nastup okonča s ''Danas smo happy''. Jednak dojam je ostavio upečatljiv brooklynski bend Woods čiji je miks folka, rocka i indija zaigrao 3000 ljudi. To za rukom nije pošlo Emiliani Torrini, britanskoj drugoligašici čija je karijera obilježena neprekidnim traženjem i zvuka i stila. Šteta, jer na vilinskom glasu pozavidjeli bi joj mnogi.

>> Počinje prvi Terraneo bez Mate Škugora: Može li biti uspješniji?

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?