ZLOČINI

Počelo suđenje Bašiću i Šijku zbog silovanja Hrvatice

muhidin
VL FOTO
21.02.2012.
u 09:13

Silovana Hrvatica iz Vareša dobila je od Suda BiH zaštićeni identitet

Pred Odjelom I. Suda Bosne i Hercegovine kojim predsjeda sutkinja Mira Smajlović jučer je započeo sudski proces protiv suspendiranog visokog dužnosnika Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Muhidinom Bašićem kojega se zajedno s bivšim pripadnikom Armije BiH Mirsadom Šijkom tereti za ratni zločin počinjen tijekom 1993. godine zajedno s još trojicom nepoznatih pripadnika bošnjačkih oružanih snaga.

Započelo je iznošenje dokaza u postupku kojemu krunski dokaz treba predstaviti Hrvatica koju su silovali pripadnici Armije BiH kada je htjela posjetiti zarobljenog supruga. U optužnici se navodi da su 25. siječnja 1994. godine optuženik Muhidin Bašić, kao načelnik Ratnog odjela službe Državne sigurnosti Olovo (ratna obavještajna služba), i optuženik Mirsad Šijak, kao vojni policajac, pripadnik 122. lake brigade Armije BiH, zajedno s dva neidentificirana pripadnika Armije BiH prisilili na seksualni odnos žensku osobu koja je bila u posjetu osobi zatvorenoj u zatvoru u Varešu.

Nekoliko tjedana nakon što je potvrđena optužnica, Bašić je suspendiran s položaja voditelja Odjela za organizirani kriminal i korupciju u OSA-i. Sudski postupak trebao bi se okončati brzo svjedočenjem i iznošenjem dokaza. Optuženi su izjasnili da se ne osjećaju krivima.

Ključne riječi

Komentara 1

IK
Ilija Kobac
09:28 21.02.2012.

Gnjida! Vidi mu surle!Normalno moze samo silovati:ko bi ovakvom \"dao\"!Drugi su silovali,pljackali... a balije su \"nevine\"! Fuj!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije