Liga prvaka MZ

Pobjede Ljutog Doca i Međugorja, sjajan susret Čapljine I i Graba

Stolac
29.08.2012.
u 12:43

Ljuti Dolac i Međugorje ostvarili su sigurne pobjede, dok su u odličnoj utakmici Čapljina I i Grab podijelili bodove nakon rezultata 1:1

U prvoj utakmici prve večeri Lige prvaka mjesnih zajednica u Stocu momčad Ljuti Dolac, predstavnik Širokog Brijega, bila je uvjerljiva protiv Ljubunčića, predstavnika Livna. I prije dolaska u Stolac Livnjaci su poručivali kako im je hendikep to što su oni svoju općinsku ligu igrali na travi, a u Stocu je betonska podloga. Već na otvaranju utakmice za Ljuti Dolac pogađa Zvonimir Mustapić, ali Livnjaci preko Gele ubrzo poravnavaju, pa se činilo da bi to mogla biti neizvjesna utakmica. No, to je izjednačenje i jedino što su učinili Livnjaci, jer je Ljuti Dolac ubacio u brzinu više i već na poluvremenu je imao 3:1 (još pogodili D. Vasilj i D. Damjanović).

Sjajni Vasilj

I u nastavku utakmice dominirala je ista momčad koja je preko T. Tole, Z. Mustapića i D. Vasilja došla do konačnih 6:1. Livnjaci su dijelom platili cijenu igranja na drukčijoj podlozi, ali opći je dojam da je Ljuti Dolac daleko bolja momčad u kojoj se posebno isticao visoki Vasilj, čija je tehnika baratanja s loptom za građu takvog igrača bila impresivna. Odlično su ga pratili i njegovi suigrači. I u drugoj utakmici večeri nije bilo neizvjesnosti pa je ekipa Međugorja, predstavnik Čitluka, s rezultatom 3:0 bila bolja od momčadi Kola, predstavnika Tomislavgrada. I Kolo je svoju općinsku ligu igralo na travi i na velikom terenu, pa su se i oni malo morali privikavati na podlogu. Na drugoj strani je bila ekipa Međugorja koja je baš kao i Ljuti Dolac pokazala čvrstu i na trenutke atraktivnu igru. Naravno, uspjeli su realizirati tri prigode te su na kraju zasluženo i pobijedili. Za Međugorje su pogodili A. Ćilić (dva puta) i T. Pavlović. Treća utakmica večeri bila je i najneizvjesnija. Dvoboj Čapljine I, predstavnika Čapljine, i Graba, predstavnika Ljubuškog, na kraju je završio neodlučno 1:1, a što je možda i najrealniji ishod ove utakmice. Već u 2. minuti za Grab je pogodio Z. Markotić pa je njegova ekipa nastavila s pritiscima ka vratima Čapljine I, gdje je briljirao vratar Mladen Džeba i tako sačuvao svoju mrežu. To prvo poluvrijeme pripalo je predstavniku Ljubuškog, koji je često jako dobro izvodio akcije i pleo mrežu oko vrata Čapljine I, ali lopta nije završila u mreži. U drugom poluvremenu i drukčija slika.

Odlično suđenje

Čapljinci se dižu u igri, te preuzimaju inicijativu, a što je urodilo i poravnanjem kada je jednu odličnu akciju Čapljinaca jakim udarcem završio G. Zubac. I do kraja utakmice sijevale su prigode na obje strane, a Grab je igrao s igračem više u polju u nadi da će tako postići pogodak. To im se umalo osvetilo, jer su Čapljincima tako ostavljali praznu mrežu za dalekometne udarce. Dvije minute prije kraja Čapljina I je mogla i do pogotka, jer je imala kazneni udarac nakon šest akumuliranih prekršaja. No, udarac Dodiga završio je na gredi. Odličan posao prve večeri natjecanja odradio je sudački dvojac Obradović - Bubalo, koji je sudio odlično.

Ključne riječi

Komentara 1

IK
Ilija Kobac
09:27 30.08.2012.

Ja mislim da bi Dinamo u ovoj ligi cudo napravio(jos ako bi Maminjo nasao "prave" sudije)

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije