Utakmica

Pobjeda BiH u Alžiru

Utakmica
15.11.2012.
u 10:11

Lopta nije mogla ići po nakvašenom terenu. Više je to ličilo na vaterpolo

Nogometaši Alžira i BiH odigrali su utakmicu, po veoma lošim uvjetima, teškom i nakvašenom terenu. Nogometaši BiH su provjeru protiv Alžira shvatili dosta ozbiljno, a u zadnjim trenucima susreta uspjeli su izboriti minimalnu 1:0 pobjedu. Izbornik BiH Safet Sušić povjerenje je u početnoj postavi dao sastavu: Begović, Zukanović, Vranješ, Spahić, Stevanović, Lulić, Pjanić, Misimović, Salihović, Džeko, Ibišević.

Brojne prigode

Prvu prigodu u susretu imali su nogometaši BiH. Iz slobodnog udarca s vrha kaznenog prostora Alžira šutirao je Misimović, ali je njegovu loptu ispod grede izvadio domaći vratar. Alžir je zaprijetio nekoliko minuta kasnije, kada je Begović bez većih poteškoća obranio šut protivničkog igrača. U 17. minuti je BiH mogla doći do pogotka da je kojim slučajem Edin Džeko bio pribraniji u završnici. Nekoliko minuta kasnije Džeko je ponovno imao dobru prigodu. Stevanović odlično prošao desnom stranom i centrirao, Džeko je sjajno izbacio jednog domaćeg igrača i onda iskosa s lijeve strane pucao traljavo pored gola. Nešto lošije reakcije svih igrača bile su i više nego razumljive, jer uvjeti za igru i nakvašen teren bili su otežavajuća okolnost. Iznenada je Alžir došao do pogotka, koji je ipak poništen zbog nedopuštene pozicije. Belkalem je glavom sa sedam metara loptu poslao u mrežu Begovića nakon centaršuta Feghoulija, ali je on bio iza leđa obrane BiH. U 30. minuti je Džeko opet bio u prilici, ali pucao je po zemlji pa je M’Bolhi obranio njegov šut. Odličnu je prigodu nešto kasnije imao i Misimović. Pjanić je dodao do Misimovića, koji je topovski pucao, no lopta odlazi tik pored desne vratnice alžirskog gola, pa je još jedna odlična prigoda otišla u nepovrat. BiH je imala više od igre, ali nije uspijevala doći do vodstva. Ibišević je u jednom navratu pucao iskosa s desne strane, M’Bolhi je bio savladan, ali lopta se zbog nakvašenog travnjaka zaustavila malo prije gol crte. U samom finišu prvoga dijela BiH je mogla doći do vodstva, ali je još jedna prigoda otišla u nepovrat. Dugo se lopta odbijala u šesnaestercu Alžira, a onda je Pjanićev udarac obranio vratar domaće reprezentacije. Na odmor se otišlo bez pogodaka, a u nastavku su nešto bolje utakmicu otvorili domaći igrači. Opasna se situacija odigrala u 50. minuti susreta. Begović u posljednji tren izbacuje loptu izvan igrališta i tako je sačuvao svoju mrežu.

Odlučniji domaćin

Kako je susret odmicao, domaći su bili opasniji. U 56. minuti sjajan je bio udarac Lacena, ali njegova lopta nije pronašla mrežu. Kadiru se ukazala prilika, primio je loptu na devet metara od našeg gola i onda u padu, lijevom nogom, pucao pored desne stative Begovića. Sjajan je pokušaj imao Pjanić iz slobodnjaka, ali je njegov udarac obranio domaći vratar. U sudačkoj nadoknadi Stevanović je proigrao Svraku, koji je pogodio za konačnih 1:0 za BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije