Mostarska policija

Pljačkaši - student i tri konobara

Pljačka
20.06.2013.
u 09:38

Ukupno 15 kaznenih djela Anti Turiću i Niki Ljubasu iz Tomislavgrada te Iliji Stipiću (22) i Z.P. (17) iz Bugojna

“Ako ne doneseš 2000 maraka na peti kat staklene banke (devastirane zgrade u mostarskom središtu, nap.a.), nećeš dobiti natrag ključeve i ukradeno auto...”, stajalo je u pisanoj poruci koja je ostavljena vlasniku ukradene lagune u Mostaru.

Nakon toga je policija napravila zasjedu u koju je upao kradljivac, a potom će se otkriti i njegovi pomagači. Ubrzo će se ispostaviti da se radi o četveročlanoj skupini serijskih razbojnika koji su posljednjih pet mjeseci pljačkali mostarske kladionice i trgovine. Orobili su ih ukupno sedam, a policija smatra da im se još toga može ‘staviti na dušu’.

Riječ je o dvojici 23-godišnjaka iz Tomislavgrada, Anti Turiću i Niki Ljubasu, te Iliji Stipiću (22) i malodobnom Z.P. iz Bugojna koji inače boluje od leukemije. Pretresom unajmljena stana u Ulici kralja Tomislava pronađeni su pištolji, noževi, duksevi, ključevi otuđenih automobila, kao i maskirne potkape koje su koristili. Inače, ova skupina golobradih razbojnika umalo nije pala još prošlog tjedna kada su pokušali orobiti benzinsku crpku Centrum u naselju Centra 2, gdje im se suprotstavio odvažni radnik.

Osim toga, spočitava im se i dvostruka pljačka Tiško benza u Rami gdje su otuđili više od 3000 maraka, i to zaprijetivši automatom, kao i krađa pet auta s kojima su išli u pljačkaške pohode. To se jučer moglo čuti na izvanrednoj novinskoj konferenciji u zgradi MUP-a HNŽ, a na kojoj su govorili policijski načelnici Ramiz Hasić, Borika Primorac i Draženko Miletić.

“U posljednje vrijeme u Mostaru, ali i županiji, registriran je niz krađa, provala i drugih radnji koje su obavljale maskirane osobe kako bi pridobile protupravnu imovinsku korist. Operativnim radom na terenu te suradnjom policijskih uprava Mostar, Konjic i MUP-a Srednjobosanske županije razriješeno je ukupno 15 kaznenih djela koja su počinjena u HNŽ-u. Provala u svih pet otuđenih automobila izvršena je u Mostaru, te su razbojnici ukradene automobile koristili za razbojstva, ali i za traženje otkupnine od vlasnika automobila. U sklopu svih operativnih radnji razriješena su i dva kaznena djela u Prozoru koja su počinjena uz upotrebu automatske puške. Policija dalje nastavlja svoj rad na dokumentiranju ovih, ali i razrješenju drugih kaznenih djela”, istaknuli su govornici. Konačno, zanimljivo je spomenuti da je jedan od uhićenih student informatike, a ostali konobari.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije