DERBI BOGATAŠA

Ples novca: 360 milijuna eura PSG-a protiv 210 Monacovih

zlatan ibrahimović portal
Igor Kralj/Pixsell
22.09.2013.
u 09:30

U Parizu će u nedjelju trčati nogometaši vrijedni oko 570 milijuna eura, pred vlasnicima neprocjenjiva.

Na popisu 15 najskupljih nogometaša francuske lige, prvih 14 mjesta drže nogometaši Paris Saint Germainea i Monaca! Deset "prinčeva" i četiri "kneza", a popis predvode Cavani (PSG) i Falcao (Monaco), za čije su usluge vlasnici klubova platili po 60 milijuna eura. Nedjelja nam donosi "milijarderski derbi", okršaj PSG-a i Monaca, koji su u rukama arapskog i ruskog kapitala.

Subašić na mukama

PSG je najviše trgovao lani, kad je prebogati predsjednik, Nasser Al-Khelaifi, uložio nešto manje od 300 milijuna eura u pojačanja. Ovoga ljeta momčad je ojačao dovođenjem Cavanija, a istom je stazom zakoračio i ruski oligarh, Dmitrij Ribolovljev, koji je ljetos u Monaco, nakon povratka u prvoligaško društvo, "iskeširao" 160 milijuna eura za pojačanja, kako bi stvorio pandan pariškome klubu. Najviše je koštao Falcao... Naš pričuvni reprezentativni vratar, Danijel Subašić, bit će na vratima Monaca zacijelo na najvećem iskušenju u dosadašnjoj karijeri!

Nikad mu, to je sigurno, nisu prijetila dvojica skupljih napadača, Zlatan Ibrahimović i Nelson Cavani prema procjeni Transfermarkta vrijede ukupno 90 milijuna eura! No, tu popis prijetnji ne prestaje, imena poput Lavezzija, Meneza, Pastorea, Lucasa..., dovoljno govore o snazi momčadi s Parka prinčeva.

Ali, i klub iz malene i bogate kneževine, porezne oaze (zato je Rus i uložio u Monaco), ima zanimljivog "konja za utrku". Iako će nedostajati ozlijeđeni veznjak Moutinho, Kolumbijac Falcao u napadu će surađivati sa sunarodnjakom Jamesom Rodriguezom, pa ni vratar PSG-a, Sirigu, ne spava mirno uoči ovog plesa milijardi.

Uostalom, Monaco je nakon pet odigranih kola vodeći s 13 bodova, povratnik u elitu ima bod više od St. Etiennea, te dva više od aktualnog prvaka, PSG-a...

- Impresioniran sam kako je Monaco brzo postao momčad. Nisu bile prijeporne pojedinačne kvalitete tih igrača, ali doista me iznenađuje brzina kojom su postali prava momčad. Bit će to pravi derbi, silno zanimljiv dvoboj, nakon kojeg će pobjednik dobiti strašan zalet – smatra trener PSG-a, Laurent Blanc.

Claudio Ranieri, trener Monaca, zahvalio je Blancu na komplimentu o brzom stvaranju momčadi, potom je dodao:

Ima ih i za 50.000 eura

- Tek smo na početku posla. Naravno da moram biti zadovoljan učinjenim, ali ni slučajno sad ne smijemo stati. Veselim se derbiju, bit će to nogometni sudar za pamćenje – kaže Ranieri.

Travom Parka prinčeva u nedjelju će trčati nogometaši vrijedni oko 570 milijuna eura, iz svečane lože gledat će ih njihovi arapski i ruski vlasnici, čije je bogatstvo praktički neprocjenjivo. Vidjeli smo tko su najskuplji igrači, a koji su oni najjeftiniji?

U svlačionici PSG-a to su treći vratar Maignan (250.000 eura), te srednji branič Camara i napadač Ongenda, čija se vrijednost procjenjuje na po 500.000 eura. A kod Monaca, najmanje novčano vrijede treći i četvrti vratar, Chabbert i Roma (po mizernih 50.000 eura!), veznjak Pi i srednji branič Misserand (po 400.000 eura), te srednji branič na zalasku karijere, Ricardo Carvalho, koji u svojoj 35. godini vrijedi pola milijuna eura.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije