Prijateljstvo

Plava večer u Širokom Brijegu

dinamo
vl
16.01.2012.
u 09:00

Za igrače Dinama zna se da su veliki nogometaši, a ovoga puta su pokazali kako imaju i veliko srce

Ugodno, ležerno i raspjevano bilo je na Dinamovoj Plavoj noći u subotu navečer u širokobriješkom hotelu Park. Plavu noć organizirao je NK Široki Brijeg u čast trajnog prijateljstva i sporazuma o suradnji “najboljega hrvatskog kluba i najboljega hrvatskog kluba u dijaspori”, kako je u pozdravnom govoru naglasio predsjednik kluba s Pecare Mijo Jelić:
- Ovo je značajan događaj za Hrvate iz BiH, te promidžba nogometa i domovine Hrvatske, dodao je Jelić, zahvalivši Dinamu na pomoći u razvoju mladih igrača iz Hercegovine i srednje Bosne, koji redom sanjaju da jednoga dana obuku Dinamovu majicu.

Neraskidivo prijateljstvo
Uzvratio mu je čelnik Plavih Mirko Barišić:
- U nogometu sam 50 godina i znam što Dinamo znači za Hercegovce. Sporazum naših klubova je putokaz za vječno i neraskidivo prijateljstvo. Uz nogomet, uvijek smo se borili za vjeru, obitelj i domovinu. Sada je ovdje lako organizirati Plavu noć, nekada je to bilo svetogrđe, rekao je Barišić, aludirajući na predratne Plave noći u Širokom Brijegu, koje su bile trn u oku vlastima. Širokobriješki načelnik Miro Kraljević uručio je Barišiću monografiju Širokog Brijega. Niti na Plavoj noći nije moglo bez spominjanja Hajduka. Fra Tomislav Puljić uoči molitve pred večeru, pozdravio je goste u ime 16 braće iz širokobriješkog samostana, dodavši da ih većina navija za Dinamo, ali da ima i onih kojima je draža bijela boja:
- Ja ovdje navijam za Široki, u Hrvatskoj za Hajduk, a za Dinamo u Europi. U svojoj sobi imam zbirku Hajdukovih suvenira, ali ću ubuduće odvojiti jedan kutak i za Dinamove!
Zoran Mamić pobrinuo se da taj kutak popuni Dinamovim suvenirima. Zoran je na maloj humanitarnoj aukciji platio 5000 KM za majicu, pa je odmah darovao fra Tomislavu. Prihod sa spomenute aukcije namijenjen je liječenju teško oboljelog mladog Širokobriježanina Petra Marušića. Za igrače Dinama zna se da su veliki nogometaši, a ovoga puta su pokazali kako imaju i veliko srce. Josip Šimunić je dao 5000 KM za Dinamovu zastavu, a po 2000 za majice i lopte s potpisima igrača dali su Domagoj Vida, Jerko Leko, Ivan Kelava... Nisu škrtarili ni ovdašnji gospodarstvenici, sportski i politički radnici, pa je ukupna prikupljena svota oko 30.000 KM!

Badelj: Dvostruku krunu
Gosti su uz bogatu trpezu uživali u tamburaškoj glazbi, dosjetkama humoriste Frane Vukoje, te improviziranim usmenim novinama. Nazočni su pitanjima bombardirali trenera Antu Čačića, te Igora Bišćana i Milana Badelja:
- Dinamo mora uvijek biti najbolji, mora igrati ne samo za rezultate, već i za dušu navijača... S naših treninga izbacit ćemo kapice i štapove, sve ćemo raditi s loptom... Ove zime neće biti ni odlazaka ni dolazaka igrača... Kao trener radio sam s vašim Ivanom Pekom u Lokomotivi. Taj momak još puno može napredovati. Odličan je u igri “jedan na jedan... Gorana Zakarića, igrača koji je potpisao za Dinamo i još igra za Široki Brijeg ne znam najbolje. Vidio sam ga samo jednom, protiv Olimpije, ali sigurno vrijedi jer je član ozbiljnog kluba, sažetak je onoga što je rekao Ante Čačić:
-Iza mene su teški dani zbog ozljede. Sad sam se uključio u ozbiljan rad, vidjet ću mogu li uhvatiti ritam s ostalima. Dinamo ima puno dobrih braniča, neće mi biti lako u toj konkurenciji. Jer, od nas se traže samo pobjede, rekao je Bišćan, a Badelj je dodao:
- Hvala vam na prijmu. Od Dinama očekujte lepršavu igru, dvostruku krunu i novi uspješniji nastup u Ligi prvaka!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije