Independent

Pjevač James Blunt: Spriječio sam izbijanje 3. svjetskog rata!

James Blunt
REUTERS/PIXSELL
15.11.2010.
u 08:36

List piše da je Blunt, autor sladunjave pop balade "You're so Beautiful", bio zapovjednik kolone NATO snaga koja je trebala zauzeti strateški ključnu zračnu luku u Prištinu.

Britanski list Independent prenosi tvrdnju pop pjevača Jamesa Blunta da je spriječio izbijanje Trećeg svjetskog rata kada je 1999. bio kapetan u britanskoj vojsci na Kosovu.

List piše da je Blunt, autor sladunjave pop balade "You're so Beautiful", bio zapovjednik kolone NATO snaga koja je trebala zauzeti strateški ključnu zračnu luku u Prištinu. Međutim, prije njih su na to mjesto stigli ruski vojnici.  

Kapetan Blunt je primio naređenje američkog generala Wesleya Clarka da "uništi" ruske snage koje je, međutim, riskrirajući vojni sud, doveo u pitanje tražeći njezino razjašnjenje.

"Srećom, na radio vezi se našao britanski general Michael Jackson koji je rekao da neće dopustiti svojim vojnicima da otpočnu Treći svjetski rat i naredio nam da opkolimo aerodrom".

Blunt kaže da bi i bez te intervencije odbio izvršiti naređenje Wesleya Clarka koji je kasnije smijenjen s položaja vrhovnog zapovjednika NATO-a u Europi

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije