Masakr u Daillonu

Pijani Švicarac jurišnom puškom ubio tri i ranio dvije osobe

Švicarska Daillon
Reuters
03.01.2013.
u 07:40

Muškarac (30) je iz jurišne puške u bezumnom napadu u švicarskom mjestu Daillon ubio troje ljudi, a ranio je još dvoje.

Muškarac (30) je iz jurišne puške u bezumnom napadu u švicarskom mjestu Daillon ubio troje ljudi, a ranio je još dvoje, piše BBC.

Napad se dogodio sinoć oko 21 sat u mjestu 100 kilometara udaljenom od Ženeve. Prije napada se muškarac navodno teško napio. Policajci su ranili i potom uhitili napadača nakon što im je prijetio. "Tri žrtve su poginule na mjestu događaja", priopćila je policija Valaisa te su dodali da su još dvije osobe ranjene i hospitalizirane.

Policija nije objavila identitet napadača, a lokalni mediji pišu da je 30-godišnjak iz Daillona. Švicarski portal 20minutes je objavio da je muškarac bio naoružan jurišnom puškom. Još nisu poznati motivi napada.

U Švicarskoj se oružani napadi rijetko događaju, ali streljaštvo je vrlo popularan sport i mnogo građana posjeduje oružje. Procjenjuje se da u Švicarskoj ima oko dva do tri milijuna oružja.

>>Maskirani i naoružani automatskim puškama opljačkali Hypo banku

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?