Brčko

Pijan zaspao u zoni za pješake, policija ga pronašla i pretukla!?

Policija
23.08.2013.
u 10:19

Na snimci se vidi policajac koji se zalijeće i nogom udara žrtvu

Brutalnost privođenja policijskih snaga u BiH nije nikakva novost, no rijetki su trenuci kada to snime nadzorne ili neke druge kamere. Upravo je takva brutalnost snimljena u središtu Brčkog kada su policajci počeli u automobilu udarati alkoholiziranog čovjeka.

Žrtva bila alkoholizirana

Žrtva policijske brutalnosti je u izjavi za Otisak.ba kazala.- Bio sam pijan. Krenuo sam automobilom ulicom Prnjavor, no iako je jednosmjerna, u susret mi je išlo vozilo JP Komunalno Brčko. Nisu se htjeli pomjeriti da prođem iako su kršili zakon. Nakon toga sam iz revolta automobilom ušao na pješačku zonu, odnosno Trg mladih, gdje je promet zabranjen. Ostao sam u automobilu i zaspao - tvrdi. Nakon toga na Trg je u službenom vozilu s uključenim rotacijama stigla policija kako bi riješila slučaj. - Iz svog vozila sam izašao s podignutim rukama u zrak. Stavili su mi lisice na ruke i počeli tući. Ostalo je dokumentirano na snimci - kazuje čovjek. Na snimci se vidi kako ga policajci vezanog vode do automobila, jedan od njih ga hvata za glavu i trese i on ulazi u vozilo. U tom trenutku dotrčava policajac bez kape na glavi i udara ga.

Policija ima svoju verziju

- Glasnogovornik policije u Brčkom Halid Emkić je kazao da je policija zaprimila anonimnu dojavu kako nepoznata osoba iz svog automobila pušta glasnu glazbu i na taj način uznemirava građane. Policija je izašla na mjesto događaja i kod fontane na Trgu mladih zatekla parkirani automobil. Prilikom poduzimanja radnji, odnosno traženja da M. T. isključi glazbu, isti je odbio postupiti po naređenju policije. Počeo je vikati na policiju. Nakon toga policajci su istog lišili slobode uz upotrebu fizičke snage i sredstava za vezivanje. Bio je vidno alkoholiziran, a u policijskoj postaji je odbio alkotest - kazao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije