Naslovnica Crna kronika

Peti dan upali u policijsku zasjedu dok su zalijevali marihuanu

Uspješna akcija čapljinske policije na otkrivanju plantaže sa 176 stabljika indijske konoplje na lokaciji Bobanovo jezero, između Dretelja i Šurmanaca
02. rujna 2012. u 13:57 0 komentara 636 prikaza
Čapljina
Pogledajte galeriju 1/5

Dvorište Policijske uprave Čapljina jučer je nakratko bilo prekriveno stabljikama indijske konoplje i raznim alatom i pomagalima za održavanje i zalijevanje nasada indijske konoplje. Rezultat je to odlično izvedene akcije pripadnika krim-odjela Policijske postaje Čapljina koji su na lokaciji Bobanovo jezero, između Dretelja i Šurmanaca, otkrili plantažu inače dobro skrivenu plantažu indijske konoplje. potvrdio je Srećko Bošnjak, glasnogovonik MUP-a Hercegovačko- neretvanske županije. Kako se moglo čuti na mjestu događaja, policija je imala dobru suradnju s građanima.

Dvojica vršnjaka

U toj akciji, jučer oko 2.15 sati iza ponoći, u samom zalijevanju nasada indijske konoplje zatečena su dvojica Čapljinaca, 33-godišnji Damir Omerbegović i njegov vršnjak Samir Ibrahimović, koji su bili uhvaćeni u zasjedi zahvaljujući hitrosti čapljinskih policajaca i krim-inspektora. Otkriveno je točno 176 stabljika indijske konoplje koja je u nekoj srednjoj fazi razvoja i o njoj su dobro skrbili oni koji su je i zasadaili. O tome svjedoče i brojne plastične i staklene boce kao i torbe i ruksaci i razna metalna pomagala. Tu su i brojni pokrivači pa čak i šatorska krila, a od policije smo doznali kako je na toj lokaciji bio podignut i šator.

Peti dan

“Pet dana smo po 24 sata nadzirali tu lokaciju do koje smo došli zahvaljujući kvalitetnoj dojavi građana, a koja nam je jako pomogla. Na toj lokaciji, iznad željezničke pruge, na putu od Dretelja ka Šurmancima otkrili smo tu plantažu i poduzeli sve radnje da dođemo i do počinitelja. Htjeli smo na mjestu događaja tj. u akciji uhvatiti i one koji su sve to podigli i održavali i eto na kraju smo i uspjeli.Sve je ovo rezultat uspješnih aktivnosti na našem planu spriječavanja zloupotrebe opojnih droga kojeg smo sačinili još u travnju ove godine“, govori nam Anđelko Buljubašić, zapovjednik Policijske stanice Čapljina, dok su krim-inspektori PU Čapljina strpljivo, komad po komad, razvrstavali po betonu zaplijenjene stabljike indijske konoplje i onda sve to opet posebno mjerili i evidentirali.

- Policija će protiv dvojice uhićenih Čapljinaca podnijeti kaznene prijave nadležnom tužiteljstvu, koje će i odlučiti o njihovoj daljnoj sudbini, istaknuo je glasnogovonik Bošnjak. Od policije smo doznali kako su spomenuti Čapljinci već poznati i evidentirani u policijskim službama zbog ovakvih i sličnih aktivnosti.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.