raste napetost

Peti dan napada u pojasu Gaze: Sutra prosvjed u Zagrebu

gaza (1)
Foto: Reuters
1/6
18.11.2012.
u 11:05

Zbog izraelskih napada na Gazu aktivisti organizacije Occupy Croatia u ponedjeljak će prosvjedovati ispred Izraelske ambasade u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici

I peti dan nastavljaju se napadi u pojasu Gaze, a sve je spremno i za izraelsku invaziju na Palestinu. Tijekom noći projektili su nastavili udarati po Gazi, a svjetski moćnici krenuli su prema Izraelu kako bi pokušali smiriti situaciju i izvojevati primirje.

Izraelci su tijekom noći Gazu napadali i iz zraka i s mora. Odjeknulo je nekoliko eksplozija, a pogođena je i zgrada u kojoj je sjedište Hamasove televizije Al-Kuds. Ozlijeđeno je osam novinara iz agencija kao što su Sky News Arabia, MBC TV ,Al Arabiya, ORF te druge europske agencije.

Zbog napada su se oglasili i iz udruge stranih novinskih agencija koje djeluju na Bliskom Istoku (The Foreign Press Association) izrazivši zabrinutost.

I Palestinci nastavljaju napadati. Jutros su, naime, ispalili dvije rakete prema Tel Aviv no izraelske protuzračne snage srušile su ih.

Broj mrtvih u stalnom je porastu, a u sukobima su stradala i djeca. 

Zbog izraelskih napada na Gazu aktivisti organizacije Occupy Croatia u ponedjeljak će prosvjedovati ispred Izraelske ambasade u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici.

- U 15.30. održavamo prosvjed protiv izraelskog napada na Gazu jer momentalna politika koju vodi vodstvo države Izrael isključivo i jedino vodi izazivanju rata, koji bi mogao eskalirati i svjetskim sukobom, priopćili su dodajući:

-  Svjesni smo kakvim je mukama židovski narod bio izložen kroz povijest i kakve je to tragove ostavilo u kolektivnom sjećanju. No, to ne može i ne smije biti opravdanje za provedbu iste takve politike.

>>Ubijeno sedmero djece: Izraelci gađali stožer Hamasa u Gazi

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?