univerzalni vojnik

Pentagon stvara vojnika koji ne spava, ne jede i regenerira se

Američka vojska
AFP/PIXSELL
14.08.2012.
u 09:05

Već je osmišljen "lijek" koji omogućava ljudima da ostanu budni i na oprezu satima, a testiran je na pilotima helikoptera američke vojske

Univerzalni vojnik, čini se, više neće biti stvar fikcije i glavni junak akcijskih filmova nego će takvi vojnici, ako je vjerovati projektu na kojemu radi američka vojska, uskoro postati stvarnost. Naime, odjel za razvoj američke vojske počeo se "poigravati" s genima vojnika kako bi "proizveo" vojnika koji će danima moći preživjeti bez hrane i vode, a s vremenom se nadaju i kako će tim njihovim "vojnicima" ponovno moći izrasti udovi koje su izgubili u borbi.

Znanstvenici u Pentagonu nadaju se kako će pronaći način na koji će moći utjecati na određene gene kako bi "upravljali" ljudskim tijelom na što učinkovitiji način i, recimo, pospješili iskoristivost masnog tkiva, prenosi RT.

Čini se kako američka vojska ne radi samo na "unapređivanju" svojih vojnika nego i na iskorištavanju njihovih sposobnosti do krajnjih granica. Prema riječima profesora Joela Garreaua sa Sveučilišta u Arizoni, već je osmišljen "lijek" koji omogućava ljudima da stanu budni i na oprezu satima, a testiran je na pilotima helikoptera američke vojske.

− Nakon 40 sati budnosti utvrđeno je da je koncentracija pilota bolja nego da su se u međuvremenu odmarali. Supstanca je puno bolja od amfetamina, koji su toliko puta bili krivi za "incidente" s prijateljskom vatrom, jer ne utječe na razumno razmišljanje i odlučivanje − objasnio je Garreau.

Ipak, najzanimljiviji projekt na kojemu rade znanstvenici američke vojske svakako je onaj regeneracije izgubljenih udova.

− Postoje slučajevi kada malena djeca iz nekog razloga ostanu bez prsta pa im taj prst ponovno naraste. Važno je samo pronaći genetski uzrok te regeneracije − naglasio je Garreau.

Među ostalim istraživanjima Pentagonov odjel za buduće tehnologije ratovanja također pokušava osmisliti nadzvučno vozilo, špijunske letjelice veličine insekata, mini satelite koji mogu uništiti letjelice i nove vrste cyber-oružja.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?