Otkrivamo

Papina komisija pozvala vidioce iz Međugorja na novo ispitivanje

međugorje
Arhiva VL-a
26.05.2011.
u 12:00

Međunarodno istražno povjerenstvo osnovano je lani kako bi ispitalo autentičnost međugorskih ukazanja

Trideset godina od međugorskog fenomena vidioci iz toga mjesta svjedočit će u Vatikanu pred Međunarodnim istražnim povjerenstvom utemeljenim prošle godine, doznaje Večernji list. Prema navodima neimenovanih izvora, vidioci u lipnju odlaze na poziv povjerenstva čiji su članovi već potajno komunicirali s predstavnicima mjesne Crkve i pojedinim vidiocima kako bi se pripremio dolazak i njihovo svjedočenje. Povjerenstvo je do sada održalo dvije sjednice na kojima su, uz ostale, svjedočili i mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Ivan Sesar.

Svjedočenje

Kako bilo, u Vatikanu bi pred povjerenstvom trebali svjedočiti Vicka Ivanković-Mijatović, Ivan Dragićević, Marija Pavlović-Lunetti, Jakov Čolo, Mirjana Dragićević-Soldo i Ivanka Ivanković-Elez, koji tvrde da im se još uvijek, 30 godina poslije, ukazuje Blažena Djevica Marija i šalje prepoznatljive poruke s pozivima za mir, obraćenje, molitvu. Zbog toga je Gospa iz Međugorja prozvana Kraljicom mira. U međuvremenu je povjerenstvo, koje je sastavljeno od tri razine kardinala i biskupa, zatim stručnjaka i vještaka, nastavilo raditi na prikupljanju građe o 30-godišnjem fenomenu koji ne prestaje privlačiti milijune hodočasnika. S druge strane, Međugorje izaziva proturječja ovisno o tome iznosi li svoja stajališta o tome mjesna Mostarsko-duvanjska biskupija ili pak predstavnici franjevačkog reda, ali i brojni hodočasnici pa i crkveni uglednici. Bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn poručio je dao su vidljivi plodovi Međugorja te da “Gospa nije izabrala najjednostavnija brda”.

Medicinsko testiranje?!

Nije poznato hoće li vidioci iz Međugorja uz iznošenje svojih svjedočanstava biti podvrgnuti i kakvim drugim ispitivanjima kakva su se već provodila. Najprije je francusko-talijansko stručno povjerenstvo od 17 članova nakon testiranja donijelo zaključke početkom 1986., a kasnije je ekipa francuskih stručnjaka istraživala reakcije očiju, srca i mozga. Istraživanjem je odbačena bilo kakva mogućnost vanjske manipulacije u vrijeme Gospinih ukazanja vidiocima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije