NOVI SUKOB

Pandurević: Republika Srpska je država

pandurevic
15.08.2012.
u 12:33

Ona je najavila da će ova stranka zatražiti smjenu zamjenika predsjedavajućeg ovog doma Denisa Bećirovića

Republika Srpska, po svojim ustavnim ovlaštenjima, jeste država u okviru složene zajednice BiH, izjavila je Srni zastupnica SDS-a u Zastupničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević.

Ona je najavila da će ova stranka zatražiti smjenu zamjenika predsjedavajućeg ovog doma Denisa Bećirovića zbog kršenja ustavnih ovlaštenja.

\"SDS će na 6. rujna na sjednici Zastupničkog doma pokrenuti inicijativu za Bećirovićevu smjenu, jer je otvorenim pismom koje je uputio predsjedniku Skupštine Srbije Nebojši Stefanoviću zbog njegovog stava da je Republika Srpska država, zloupotrebio dužnost i prekršio ustavna ovlaštenja“, rekla je Pandurević.

Ona je istakla da bi, sporiti državnost Republike Srpske bilo isto kao sporiti državnost bilo kojoj državi članici SAD.

\"RS ima mnogo snažnija ustavna ovlaštenja od država članica SAD“, navela je Pandurević.

Prema njenim riječima, Bećirević nema prava da šalje takva pisma u ime Zastupničkog doma, bez suglasnosti Kolegija ovog doma, jer time krši Ustav BiH.

Pandurević je podsjetila da je Bećirević i ranije slao pisma predsjednicima parlamenta Srbije.

\"Vrijeme je da se riješimo političara koji ovu zemlju vuku unazad, narušavajući dobrosusjedske odnose u regiji. Umjesto da se sve više i jače povezujemo, političari kao što je Bećirović nastoje da, zbog svoje mržnje, naruše dobrosusjedske odnose“, upozorila je ona.

Pandurević je izrazila očekivanja da će inicijativu SDS-a o smjeni Bećirovića podržati sve stranke iz RS-a, ali i iz Federacije BiH, s obrazloženjem da je riječ o potezu kojim se zloupotrijebila dužnost i u kome se jedan član Kolegija obratio u ime cijelog Doma.

Bećirović je potvrdio za agenciju Anadolija da je uputio otvoreno pismo predsjedniku Skupštine Srbije Nebojši Stefanoviću prosvjedujući zbog njegovog stava da je Republika Srpska država.

Prilikom posjete predsjednika Skupštine Srpske Igora Radojičića Beogradu u ponedjeljak, Stefanović je tijekom obraćanja novinarima Republiku Srpsku navodio kao državu i zemlju.

Komentara 4

BA
bacbos
15:03 15.08.2012.

Neka vec jednom celnici BiH zadju iz rovova! Rat je davno zavrsen ! Mislite malo o svom narodu!

BA
bacbos
15:03 15.08.2012.

Kada bi RS cekala da joj boljitak donese vlast u Sarajevu ,svaki dan bi brala bostan,bez obzira na godisnje doba!

PA
Papiga
15:06 15.08.2012.

Ako neko jedini brine o svojim gradjanima i sa njima djeli dobro i lose ,sta je za te gradjane nego drzava!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?