Mostar

Otvoreni prvi Dani kemije na FPMOZ

kemija
Zoran Grizelj
15.03.2012.
u 09:02

Nakon niza stručnih predavanja organizirat će se i zanimljive radionice s pokusima za učenike i njihove profesore, od osnovnih, preko srednjih škola, pa do fakulteta

Učenici, studenti i profesori tijekom ova tri dana moći će osjetiti čudesni svijet kemije, u sklopu Dana kemije, koji je jučer otvoren na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Mostaru. To je i prigoda da se produbi znanje iz ove prirodne znanosti koja napreduje velikim koracima, međusobno izmjene iskustva u načinu izučavanja, ali i obnove poznanstva, od kojih neka sežu od samih studentskih dana.

Osmišljeno na FPMOZ

“Organizacija ovakvih skupova, koji povezuju različite razine, su od neprocjenjive važnosti, kako za naš fakultet, tako i širu zajednicu. Odziv donatora da sudjeluju u potpori ovakvog projekta pokazuje kako se razvija jedna pozitivna klima kod naših gospodarstvenika, a samo sinergija između obrazovnih institucija i gospodarstva može dati boljitak svima. Također, moram istaći kako je ovaj projekt iniciran i osmišljen od samog studija kemije, što pokazuje jednu intelektualnu i djelatnu zrelost profesora, asistenata i studenata”, rekao je dekan prof. dr. Zoran Primorac na svečanom otvaranju prvih Dana kemije, koji se održavaju u prostorijama FMOZ od 14. do 16 ožujka ove godine. Prema programu, jučer je, nakon svečanog otvaranja, održano osam petnaestminutnih predavanja, koja su za ovu prigodu pripremili i održali ugledni stručnjaci iz Mostara, ali i drugih sveučilišnih središta iz BiH, Hrvatske, ali i regije.

Predavanje pa radionice

Danas i sutra se planiraju organizirati zanimljive radionice s pokusima i predavanja za učenike i njihove profesore. Na radionicama će sudjelovati i učenici iz osnovnih i srednjih škola iz HNŽ-a i ZHŽ-a.

“Mnogo puta su me ugodno iznenadili djelatnici i studenti ove akademske obitelji, a ovog puta sam oduševljen. Ovo je promocija znanja u kojima će sudionici moći vidjeti i drukčiji pogled na ovu znanost. Posebice mi je drago, što će se tu naći skupa i profesori i mladi iz naših škola te studenti FPMOZ, koji je ustvari sveučilište u malom”, rekao je rektor Sveučilišta prof. dr. Vlado Majstorović na otvaranju Dana kemije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?