TJEDAN DANA PRIJE

Otkrivamo sastave: Na Srnu će paziti Bambi, a na Luku - Luka

'07.09.2012., stadion u Maksimiru, Zagreb - Kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014., skupina A, Hrvatska - Makedonija. Luka Modric.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
Slavko Midzor/PIXSELL
15.03.2013.
u 08:01


Srpska obrambena četvorka zvuči zastrašujuće, ali još nikad nisu igrali zajedno

Igor Štimac, kao i uoči svake dosadašnje reprezentativne utakmice, s Alenom Bokšićem otišao je u Međugorje, potražio mir, pomolio se i sada spreman kreće u dvoboje protiv Srbije i Walesa, nakon kojih bi puno toga trebalo biti jasnije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Štimac ima sve manje dvojbi oko početnog sastava za dvoboj sa Srbijom. Zadnja linija trebala bi biti nepromijenjena, Ivica Olić golovima je ispisao pozivnicu za prvu momčad. Preostalo je još riješiti dvojbe u veznoj liniji.

Vukojević na Đuričića

Ivana Perišića nema, već smo pisali da na njegovu poziciju lijevog veznog pucaju Kranjčar, Sammir i Kovačić. A druga je dvojba zadnji vezni, hoće li na maksimirski stadion u petak 22. ožujka istrčati Vukojević ili Badelj. Vukojević je dobio 24 minute u premijeri za Spartak iz Moskve, u debiju je zamijenio prekaljenog Kima Källströma, tako se vratio u igru za Srbiju. Ono što je sigurno, Štimac neće mijenjati sustav 4-4-2.

– Ne mijenja se ono što ide dobro – u jednom je razgovoru kazao Štimac.

Vukojevićeve šanse da zaigra dodatno su povećane spoznajom da je Filip Đuričić, ofenzivni vezni iz Heerenveena, najopasniji igrač Srbije, na njega će biti fokusirana igra naše obrane. U toj igri Vukojević je igrač koji može zatvoriti Đuričića, koji ga može i "potkačiti" ako treba.

Štimac se fokusirao na spoznaje o Srbiji. Tamošnji mediji puni su naslova "Otkrivamo Mihajlovićev sastav za Maksimir". Zanimljivo, u tim nagađanjima nema Werderova defenzivnog veznog Aleksandra Ignjovskog, koji će sigurno igrati. U sve četiri kvalifikacijske utakmice Mihajlović ga je koristio, odigrao je 355 minuta.

Mihajlović će na vrata staviti Stojkovića koji se oporavio nakon prijeloma ramena. Vratar Srbije hvata formu, od listopada je odigrao tek četiri utakmice i to je ugodna spoznaja za Marija Mandžukića. U zadnjoj liniji gotovo sigurno igrat će Ivanović, Subotić, Nastastić i Kolarov. I koliko god zvuči zastrašujuće da će pred našim napadačima stajati četvorka iz Manchester Cityja, Chelseaja i Borussije, oni će prvi put zaigrati zajedno! Naime, Subotić u kvalifikacijama nije odigrao ni minutu, njegovu poziciju držao je Biševac iz Lyona, koji ma kartone i neće ga biti u Maksimiru. Subotić je uvrijeđen, to ne može oprostiti Mihajloviću koji je prije neki dan bio u Dortmundu u "mirovnoj misiji". Ako Subotić i dalje bude držao nos visoko, u momčad će upasti Basta iz Udinesea, a Ivanović se seli na stopera. Istina, Udineseov desni bočni ozlijedio se na treningu, upitno je hoće li igrati ovog vikenda pa možda i to riješi Mihajlovićeve dvojbe u zadnjoj liniji.

Ignjovski je siguran

Mihajlovićeva je dvojba drugi zadnji uz Ignjovskog. Vrlo je blizu sastava Luka Milivojević, 21-godišnjak iz Crvene zvezde koji je debitirao protiv Čilea u veljači. Srpski Luka trebao bi čuvati našeg Luku. U kombinaciji je još i Petrović. U napadačkoj četvorki Mihajlović nema previše dvojbi, samo je pitanje kako će posložiti figure. Iza isturenog napadača Filipa Đorđevića iz Nantesa - iako neki minimalne šanse daju Mihajlovićevu ljubimcu Šćepoviću iz Partizana – bit će Tadić, Đuričić i Tošić. Bude li Tošić na lijevoj strani, sučelit će se s Darijem Srnom. I to je zanimljiv dvoboj jer Tošiću je nadimak – Bambi.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije