ISPOVIJEST TAOCA

Oteti vozač: Tamerlan je davao naredbe, a tihi Džohar ga je slušao

tamerlan carjanev,džohar carnajev
Reuters/PIXSELL
01.05.2013.
u 08:50

Danny (26) uvjeren je da mu je upravo njegovo kinesko podrijetlo spasilo život

Tamerlan Carnajev, stariji od dvojice braće koji su organizirali teroristički napad u Bostonu, bio je taj koji je izdavao naredbe, otkrio je 26-godišnji Kinez kojeg su Carnajevi zajedno s njegovim autom oteli bježeći od policije, piše CNN. Tamerlan je tijekom 90-minutne vožnje davao naredbe mlađem bratu Džoharu, opisivao svoju mržnju prema Amerikancima, a otetog 26-godišnjaka, koji je zbog zaštite identiteta naveden samo pod imenom Danny, ispitivao je o podrijetlu i obitelji. Danny, koji se raspričao o svom životu kako bi se spasio, uvjeren je da mu je upravo njegovo kinesko podrijetlo spasilo život.

- Ako budeš surađivao, neću te ubiti - rekao mu je Tamerlan tog 18. travnja, tri dana nakon masakra u Bostonu.

Za razliku od svog pričljivog starijeg brata, Džohar je tijekom vožnje bio tih, a Dannyja je samo pitao koliko je platio za Mercedesov terenac u kojemu su se vozili. Džohar je mirno ispunjavao mnoge Tamerlanove naredbe, poput podizanja novca s bankomata.

Danny je bio siguran da će ga ubiti. Razmišljao je o djevojci iz New Yorka koja mu se jako sviđala i mislio je da je više nikada neće vidjeti, no uspio je pobjeći kada su Carnajevi stali na benzinsku postaju. Braća su se sukobila s policijom pri čemu je Tamerlan zadobio ozljede od kojih je preminuo u bolnici. Džohar je uspio pobjeći, no na kraju je pronađen. Trenutačno se nalazi u pritvoru, a policiji je ispričao da su njegov brat i on, nekoliko sati nakon što je policija objavila njihove fotografije, spontano odlučili otići na Times Square u New Yorku i detonirati šest preostalih eksplozivnih naprava.

>> Poslušajte razgovor bombaša iz Bostona i njegove nećakinje!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije