Oružana pljačka

Oteli 20.000 KM namijenjenih za mirovine i zapalili ukradeno vozilo

Policija
06.04.2013.
u 11:38

Trojica razbojnika ozlijedila poštara, i to drvenom letvom

Uz povike: “Pljačka, daj pare!”, trojica maskiranih razbojnika upala su jučer ujutro, oko 10.10 sati u poslovnicu Pošta u mjestu Ružići, između Gruda i Ljubuškog, u blizini restorana Kiwi i ukrali veći iznos novca koji je bio namijenjen za isplatu mirovina u ovom kraju, potvrdio nam je policijski glasnogovornik Damir Čutura. Tom su prilikom i ozlijedili jednog od prisutnih poštara. Kako doznajemo, jedan od pljačkaša ga je jako udario po leđima, i to drvenom palicom koju je imao u rukama. Druga dvojica su prijetila automatskim puškama.

Ukrali u auto Prozoru

- Srećom, ipak je riječ o lakšim ozljedama. O točnom iznosu otuđenog novca još ne možemo govoriti u cilju policijske istrage- navode iz orobljene ustanove. Napadači su posve iznenadili službenike kojima ni na kraj pameti nije bilo da će doživjeti oružanu pljačku pa su pretrpjeli i nemali stres. Nakon što su pokupili plijen, računa se oko 20.000 maraka, razbojnici su pobjegli u vozilu ‘škoda oktavia’ koji je ubrzo pronađen zapaljen u mjestu Smokinje, pokraj uske ceste koja vodi u smjeru Širokog Brijega i Čitluka. Prema neslužbenim informacijama, sumnja se da je sporno vozilo samo nekoliko dana ranije otuđeno u Prozoru, ali taj podatak se još provjerava jer su kola potpuno uništena.

Posuli benzinom

Vjerojatno su ga razbojnici prethodno posuli benzinom i zapalili pa presjeli u drugo vozilo, što opet ukazuje da su imali pomagača. Kako bi se otkrilo podrijetlo zapaljenih kola, uradit će se vještačenja i pokušati otkriti broj šasije. Policija je blokirala šire područje, ali su razbojnici uspjeli umaći. Trenutačno tek postoje indicije tko bi to mogao napraviti, ali još nema konkretnih sumnjivaca. Također, pretpostavlja se da su počinitelji točno znali u koje vrijeme treba upasti u ovu lokalnu poštansku poslovnicu.

- U potragu se priključile sve policijske uprave u zapadnoj Hercegovini, a o pljački su obaviješteni i susjedni MUP-ovi. Istraga traje - zaključuju u PU Grude.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije