MLADEN VOJIČIĆ TIFA:

Ostao sam u Sarajevu jer sam naivno mislio da rat neće potrajati

indexi
Anto Magzan/PIXSELL
13.10.2013.
u 11:10

Oduvijek sam želio pjevati u Indexima. Onda jedne noći sanjam da sam u Bijelom dugmetu. I sutradan me nazove Bregović i kaže: ‘Trebamo te, mali’

Prošli se tjedan u Lisinskom u Zagrebu okupila reprezentativna ekipa rokerskih old timera s ovdašnjih prostora. Svi oni došli su odati počast legendarnom sarajevskom bendu Indexi u čast njihovih 50 godina. A jedan od onih koji gaji posebnu ljubav prema tom bendu je Mladen Vojičić Tifa. Godinama mu je bio san pjevati u Indexima ili u Atomskom skloništu, ali je spletom okolnosti završio u Bijelom dugmetu i zamijenio Željka Bebeka. I tako ušao u povijest ex-Yu rocka.

Ovaj sarajevski pjevač po mnogočemu je jedinstven. Nitko kao on nije tako iskreno progovarao o porocima i drogi u svijetu rocka. I teško da bi itko, nakon samo godinu dana pjevanja u najslavnijem bendu s ovih prostora, pokupio stvari i otišao. Život u Bijelom dugmetu značio je sigurnu egzistenciju, ali on je radije odabrao neki drugi put...
Iako je sudjelovao u stvaranju najprodavanijeg albuma Bijelog dugmeta, otpjevao bezbroj hitova Divljih jagoda i Vatrenog poljupca, u glazbi se nije obogatio. Svojedobno su mu nudili i bjanko ček da potpiše brojku i otpjeva za narodnjački album, ali je glatko odbio i poručio da je on rock pjevač. Njegov život i karijera puni su uspona i padova, o čemu je spremno razgovarao za naš list.
Ostala je gorčina

– Ima različitih načina kako ići kroz život. Naravno, svi mi volimo prečace, ali ja ipak biram duži put. Ali put koji mi omogućava da spavam mirno – kaže Tifa, s kojim smo razgovarali u malom studiju na sarajevskoj Baščaršiji, u kojem su nastale i neke od pjesama s njegova novog albuma “Spreman sam na sve”.

Čujete li se danas s Goranom Bregovićem, Zeletom Lipovačom i drugim ljudima s kojima ste obilježili važno razdoblje rock glazbe na ovim prostorima?

– Viđamo se tu i tamo. S nekima od njih, kao što je Zoran Redžić (bivši basist Bijelog dugmeta, op.a.) dijelim i ove sarajevske ulice, a s vremena na vrijeme vidim se i s Bregovićem, Bebekom, Alenom Islamovićem... No, to su jako površni susreti i druženja jer svatko se, što bi se reklo, o svom jadu zabavio...

OSTATAK VELIKOG INTERVJUA S TIFOM PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?