Istrage

Organizirani kriminal i korupcija su problem u BiH

SIPA
11.09.2012.
u 09:07

Provode se istrage protiv nekolicine bivših i sadašnjih dužnosnika.

Kako je veliki broj dužnosnik u BiH povezan s organiziranim kriminalom i korupcijom, svjedoči i tekst koji smo objavili da “SIPA češlja državni vrh”. Trenutačno se provode istrage protiv nekolicine bivših i sadašnjih zaposlenika institucija u BiH. Među njima, kako doznajemo, ima ministara, direktora, čelnika institucija, rukovoditelja, savjetnika, zamjenika ministara, pa sve do zaposlenika. Posebna pozornost u istragama je, kako navodi naš izvor, iz pravosudnih institucija dana organiziranom kriminalu, te uz njega vezanim zloupotrebama položaja i ovlasti. Doznaje se kako su pojedini visoki dužnosnici iskorištavali svoj položaj te su sklapali štetne ugovore na svoju korist, kako su uzimali mito za zapošljavanje, tolerirali kriminal i dijelili zajedno s onima koji to rade novac i slično. Dio lanca je i namještanje natječaja u javnim nabavama za koje postoje pisani dokazi. Određeni dio onih koji su upleteni u mrežu korupcije u BiH, koju sada SIPA želi potpuno razbiti, su nažalost i danas na funkcijama i još uvijek rade mimo zakona. Prema najavama iz SIPA-e, prije nekoliko tjedana kada je predstavljeno polugodišnje izvješće o radu i rezultatima, koji su najbolji dosad, poseban naglasak je dan tome da nitko nije mimo zakona i da se kriminal isto tretira kod svih, pa i onih koji su na visokim funkcijama. Ovo daje nadu da se konačno u BiH kriminalno klupko počelo odmotavati. Kako naš sugovornik tvrdi, podršku SIPA-i dale su i pravosudne institucije. Posebno je važna suradnja s Tužiteljstvom, koje će nakon onoga što SIPA dostavi nastaviti procesuirati sve odgovorene i dovesti ih pred lice pravde.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mjurisi2
mjurisi2
13:15 11.09.2012.

Točno korupcija je najveći problem u BiH ali ne korupcija jadnika koji daju 100-200 KMova što plate liječniku jer taj isti dok ne dobije kovertu ne želi niti razgovarati. Ključni problem je korupcija visoko pozicioniranih političara jer njihove koverte teže milijunima.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?