SUĐENJE

Optuženi Jastreb bio na Crnom Vrhu kada su žene silovane

dolic
VL FOTO
16.07.2010.
u 07:42

Nikica Pervan, svjedok obrane na suđenju Darku Doliću, govorio je o vojnim akcijama iz ljeta 1993. godine

Nikica Pervan, svjedok obrane na suđenju Darku Doliću, govorio je jučer o vojnim akcijama koje je zajedno s optuženim obavljao 31. srpnja i prvih dana kolovoza 1993. godine kao pripadnik diverzantske postrojbe Jastrebovi Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u Rami, prenosi pravosudna agencija BIRN.

Pervan je kazao da je tih dana Dolić bio stalno s njim i ostalim pripadnicima udarne grupe ove postrojbe.

Tužiteljstvo smatra da je Dolić, bivši pripadnik diverzantsko-izviđačkog voda Jastrebovi u brigadi Rama HVO-a, krajem srpnja ili početkom kolovoza 1993. godine u selu Družinovići u općini Prozor silovao jednu ženu pod prijetnjom ubojstvom. Na teret mu se, također, stavlja silovanje još dviju Bošnjakinja u istom selu početkom kolovoza te maltretiranje i fizičko zlostavljanje civila.

- Mi smo 31. srpnja 1993. godine išli na Crni vrh gdje je bila pala naša linija. Nismo znali je li Druga bojna još gore i našli smo se licem u lice s pripadnicima Armije BiH, kazao je Pervan potvrdivši da je tu bio prisutan i optuženi. On je naveo da su se pripadnici Jastrebova, uključujući Dolića, vratili u bazu oko 21 ili 22 sata te da su sljedeća dva dana išli pretraživati teren, jer se jedan pripadnik njihove postrojbe tog dana nije vratio s njima.

- Darko je išao s nama u pretraživanje. Sljedećih dana išli smo na linije, kazao je ovaj svjedok.

Pervan nije mogao precizirati na kojim su točno linijama bili, jer su, kazao je, išli gdje god je trebalo, ali se sjeća da je i Dolić bio s njima.

Suđenje se nastavlja 26. kolovoza, kada će biti saslušana dva svjedoka obrane.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Panter2007
Panter2007
09:02 19.07.2010.

Cuj kriv ovakvih ljudi slicni ima na milione sad ovaj jadnik kriv prav zdrav.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije