Sumnja

Opet pokrenuta istraga protiv Berezovskog

Boris Berezovski
Reuters/PIXSELL
29.05.2012.
u 12:29

Berezovski se obogatio u kontroverznim privatizacijama 1990. godine

Ruske vlasti su otvorile u utorak novu krivičnu istragu protiv milijardera Borisa Berezovsog koji živi u egzilu u Velikoj Britaniji zbog poticanja na masovne nerede kada je u travnju objavio tekst u kojem poziva da se spriječi povratak Vladimira Putina u Kremlj.

\"Berezovski je javno pozvao ruske građane na masovne nerede i nasilje kako bi se spriječila inauguracija Vladimira Putina 07. svibnja, navodi istražni odbor u priopćenju. Berezovski je u pismu objavljenom na svom blogu predložio novčanu nagradu onima koji \"uhite opasnog kriminalca Putina\". On je pozvao Ruse da ne dopuste povorci Vladimira Putina \"da uđe u Kremlj 07. svibnja\".

Rusija je u nekoliko navrata tražila izručenje Berezovskog, koji se obogatio u kontroverznim privatizacijama 1990. godine i bio jedno vrijeme vrlo blizak Kremlju, ali je morao bježati iz Rusije kada je na vlast došao Putin. London je uvijek odbacivao ove zahtjeve i 2003. godine je dao politički azil ovom biznismenu. U Rusiji je sudski gonjen zbog \"pokušaja državnog udara\", nakon što je objavljen niz njegovih intervjua u kojim traži svrgavanje režima Vladimira Putina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?