Refik Ahmetović

Opet bih udario Bobana da se nađem u takvoj situaciji

'boban_1210683993'
''
03.05.2012.
u 09:30

Dvadeset i dvije godine poslije neodigrane nogometne utakmice između Dinama-Crvene Zvezde

Prošle su skoro pune dvadeset i dvije godine od neodigrane nogometne utakmice u Maksimiru između Dinama i Crvene Zvezde.

Uoči samog susreta u predvečerje sloma bivše države, trebali su snage odmjeriti Dinamo i Crvena Zvezda. Zbog sukoba Delija i Bad Blue Boysa susret nije ni započeo.

Uz događanja na tribinama i međusobnu tučnjavu koju su izazvale Delije, ipak taj događaj ostao je upamćen po nebeskom skoku tada mladog Dinamovog igrača Zvonimira Bobana na policajca Refika Ahmetovića.

Oko ovog događaja počelo se govorkati i akteri spominjati prvi puta prije desetak godina. I jedan i drugi akter krenuli su svojim putovima. Boban se nakon odrađene kazne skrasio u Italiji u njihovom nogometnom divu Milanu i nakon toga napravio veliku nogometnu karijeru,  a tadašnji milicajac Refik Ahmetović pobjegao u Bosnu, u gradić Višegrad na Drini.

- Moje neke tadašnje kolege u uniformi govorili su mi što ga nisam ubio, no, ja to nisam htio, kazao je svojevremeno Refik Ahmetović,  koji je zbog izravnog dodira sa kapetanom vatrenih dobio i po njemu nadimak Boban.

Kada su ovih dana mediji prenijeli kako je Zvonimir Boban za jedan katalonski list izjavio da bih učinio isto i danas jer je policija tukla njihove navijače i da se zbog toga nimalo ne kaje. Na njegove riječi reagirao je i Refik Ahmetović Boban koji danas mirnim životom živi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

- Razumijem ga. I ja bih isto učinio u obrani svoje države. No, i da se i danas nađem u takvoj ili sličnoj situaciji i da me netko napadne, isto bih reagirao, kazao je Refik Ahmetović, kojega ovih dana nagovaraju ljudi iz nekih agencija da se nađe u velikom reklamnom spotu koji bi se prikazivao uoči, tijekom i poslije Europskog nogometnog prvenstva.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije