Izložba

"Ogledala duše" Jasenke Vukelić u Kapetanovoj kuli u Zadru

jasenka vukelic, izlozba, zadar
Arhiva VL
03.08.2010.
u 13:26

Jasenka Vukelić već desetak godina svojim slikama tumači i prenosi mistično učenje kabale. U novom ciklusu njezin su medij stara ogledala na koja je potom intervenirala umetanjem fotografija svojih prijatelja.

ZADAR - Sutra, 4. kolovoza, u 21 sat, u povodu Dana domovinske zahvalnost, u Kapetanovoj kuli na Trgu pet bunara u Zadru, slikarica Jasenka Vukelić izložit će 45 instalacija zajednički naslovljenih "Ogledala duše".

Jasenka Vukelić već desetak godina svojim slikama tumači i prenosi mistično učenje kabale, u imenu kojeg se skriva značenje primati i prenositi. U novom ciklusu njezin su medij stara ogledala na koja je potom intervenirala umetanjem fotografija svojih prijatelja.

Kako stoji u predgovoru izložbe, koji potpisuje Anita Zlomislić, "Jasenka želi prikazati onu jednu dušu koju je nekoć posjedovao Adam, a nakon njega ona se 'rasula' u djeliće koji se nalaze u svim njegovim potomcima. Zato umjetnica polazi od mnoštva, različitih lica, različitih osobnosti koje nas promatraju sa zrcala. Rezultat te intervencije je trostruko zrcalo: jedno su oči onoga koji s fotografije promatra svijet, drugo je zrcalo odraz promatrača, a treće um promatrača koji odražava interakciju sebe i viđenog."

Izložba će biti otvorena do 13. kolovoza.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije