BRČKO

Odluke donesene preglasavanjem ne mogu imati legitimitet

brčko
Arhiva VL
27.05.2011.
u 09:52

Priča o izmjeni Statuta u interesu ravnopravnosti mora se otvoriti u što kraćem roku

Predstavnici Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) i Hrvatske seljačke stranke (HSS) u brčanskoj zakonodavnoj i izvršnoj vlasti izjavili su jučer da je njihova odluka da ne sudjeluju u glasovanju o razrješenju gradonačelnika Dragana Pajića značila principijelno suprotstavljanje preglasavanju jednog konstitutivnog naroda, a ne priklanjanje bilo kome.

Zamjenik gradonačelnika Brčko Distrikta Anto Domić (HDZ BiH), zastupnik ove stranke u lokalnoj skupštini Ivo Filipović te potpredsjednik parlamenta Ivan Krndelj (HSS) suglasni su u stavu da se hrvatski narod kao najmalobrojniji “nipošto ne smije igrati preglasavanja”, jer bi to uvijek išlo na njegovu štetu. Krndelj je dodao da je Statut Brčko Distrikta manjkav i neprecizan kada je u pitanju zaštita od preglasavanja, pa je od brčnskog Apelacijskog suda zatražio službenu ocjenu donesene odluke o razrješenju gradonačelnika.

“Priča o izmjenama Statuta u interesu ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda mora se što prije otvoriti”, istaknuo je Krndelj. Ivo Filipović je rekao da bi i u svakoj sljedećoj prilici zauzeo potpuno isti stav, bez obzira na to o kom se narodu radi. “Odluka donesena preglasavanjem, ne može imati legitimitet”, naglasio je Filipović. Doskorašnji gradonačelnik Brčko Distrikta Dragan Pajić nedavno je razriješen dužnosti zbog sukoba interesa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?