Akcija

Od 2009. uhićene 754 osobe, a 60 ih osuđeno na 350 godina zatvora

Narkotici
11.05.2012.
u 09:58

Borba protiv organiziranog kriminala i borba protiv narkotika zajednički je problem ne samo Balkana, već i Europe i svijeta

U zajedničkoj borbi protiv narkotika na Balkanu policije EU i regije od 2009. do danas uhitile su 754 osobe, a 60 ih je osuđeno na 350 godina zatvora, izjavio je direktor javne sigurnosti Austrije Herbert Anderl. On je na godišnjoj konferenciji pod nazivom “Borba protiv narkotika na Balkanu - viša razina 2009. do 2012.”, koja je jučer održana u Beogradu, rekao novinarima da je u ovoj akciji zaplijenjen 351 kilogram heroina i 52 kilograma kanabisa. Anderl je podsjetio da je na inicijativu Austrije 2006. godine pokrenut projekt “Borba protiv narkotika na Balkanu”. Ravnatelj policije Srbije Milorad Veljović rekao je da je Srbija dio balkanskog puta droge od Afganistana do zapadne Europe. Veljović je naglasio da je borba protiv organiziranog kriminala i borba protiv narkotika zajednički problem ne samo Balkana, već i Europe i svijeta. On je ocijenio da su ovakvi projekti dokaz da samo zajedničkim snagama u rješavanju problema organiziranog kriminala daju dobre rezultate. Na konferenciji koja je održana u beogradskom Hotelu “M” sudjelovalo je 70 predstavnika iz 30 zemalja EU i Balkana, među kojima su i predstavnici BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije