POSJET

Obamin savjetnik dolazi u posjet Posušju, Mostaru, i Međugorju

pavuna
05.03.2012.
u 09:15

Prof.dr. Davor Pavuna na miniturneji po Hercegovini. Ugledni znanstvenik govorit će o aktualnoj situaciju u svijetu znanosti

Savjetnik američkog predsjednika Baracka Obame, u međunarodnim znanstvenim krugovima poznati i priznati kvantni fizičar, dobitnik brojnih nagrada prof.dr. Davor Pavuna u idući četvrtak i petak posjetit će Posušje i Mostar. Jedan od najtraženijih i najvećih znanstvenika, inovatora i fizičara na svijetu, održat će u spomenutim mjestima predavanja o aktualnoj situaciji u svijetu, pomračenju uma. U posuškoj kripti održat će predavanje u četvrtak, 8. ožujka s početkom 19.30 sati na temu “Put, istina i život – očima znanstvenika”. Tijekom posjeta Hercegovini Davor Pavuna će u petak, 9. ožujka na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru u 11 sati u amfiteatru održati predavanje. Istoga dana, dakle u petak, bit će uživo gost u emisiji Agape na Radiopostaji Mir Međugorje u 20.30 sati! Domaćini i organizatori ovoga pohoda su Zvonimir Ostojić i fra Mario Knezović. Tko je zapravo dr. Pavuna? On je eksperimentalni i kvantni fizičar. Izumitelj, sa 150 znanstvenih radova. Napisao je udžbenik o superprovodljivosti na engleskom. Govori pet svjetskih jezika. Putuje zrakoplovima po svim kontinentima i održava stručna predavanja. Savjetnik je američkog predsjednika Obame.

Oženjen. Ima dvoje odrasle djece. Supruga je Francuskinja, akad. slikarica. Žive u Švicarskoj. Ne gleda televiziju, ne ide u kino i na svečane prijeme (tulume). Pliva u bazenu sat dnevno, a povremeno svira u jazz sastavu (većina matematičara i fizičara su muzikalni). Za sebe kaže: “Nisam ni prorok ni svećenik. Već svjedok Istine. Dana mi je iskustvena i znanstvena vjerodostojnost da služim ljudima posvuda”. Priznaje da sve do 29. godine nije bio vjernik. I tada je odlučio tvrdoglavo, osobno upoznati dragog Boga! Kako kaže, molitvom mu se obratiti, dozvati! Otišao sam u jednu francusku vjersku zajednicu (Taize). Tamo sam šutio, postio, molio i služio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?