Sukob oko Sirije

Obami nije lako ni doma: 'Supruga Michelle ne podržava napad'

Barack Obama
Reuters/PIXSELL
10.09.2013.
u 13:23

- Pitate li Michelle 'želimo li biti uključeni u još jedan rat'? Odgovor će biti 'ne' - jasno je kazao Barack Obama.

Američki predsjednik Barack Obama je u jednom od jučerašnjih intervjua rekao da se i njegova supruga Michelle protivi vojnoj akciji u Siriji.

- Čak su i moji članovi obitelji vrlo zabrinuti i sumnjičavi - rekao je Obama i potvrdio da njegova supruga Michelle ne želi da se SAD uključe u još jedan rat.

- Pitate li Michelle 'želimo li biti uključeni u još jedan rat'? Odgovor će biti 'ne' - jasno je kazao Obama na NBC-ju. Barack Obama je danas "reterirao" u svojim stavovima te je kazao da je voljan staviti na "čekanje" vojnu akciju u Siriji, ako predsjednik Bashar al-Assad prihvati ruski prijedlog i preda kontrolu nad kemijskim oružjem međunarodnoj zajednici.

Senat je odgodio glasovanje o odobravanju vojne akcije. Obama je, u biti, prihvatio prijedlog Rusije koja je jučer pozvala sirijske vlasti da pod međunarodnu kontrolu stave kemijsko oružje. Prijedlog je pozdravio i sirijski ministar vanjskih poslova. – Sirija podržava rusku inicijativu zato što se sirijska vlada brine za živote svojih stanovnika i sigurnost države – kazao je sirijski ministar vanjskih poslova Walid al-Muallem.

>>'Napad kemijskim oružjem vjerojatno je izvela sirijska vojska'

>>Obrat: Zbog ruskog prijedloga Obama odgodio akciju u Siriji

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije