tjedan do izbora

Obama prekinuo kampanju zbog oluje Sandy

barack obama,mitt romney (1)
Reuters/PIXSELL
30.10.2012.
u 16:00

Otkazana su dva predizborna skupa planirana u Colorado Springsu te Green Bayu

Tjedan dana prije izbora Barack Obama prekinuo je svoju predsjedničku kampanju te se vratio iz Orlanda u Washington kako bi mogao nadzirati poteze savezne vlade vezane za oluju Sandy koja tutnji istočnom obalom SAD-a, javio je ABC. 

Tako su otkazana dva predizborna skupa planirana u Colorado Springsu te Green Bayu. Predsjednik SAD-a za danas nema isplaniranih političkih obveza u Washingtonu što je, kako tvrde američki mediji, situacija bez presedana s obzirom na to da je ostalo nekoliko dana do završetka po svemu sudeći neizvjesne bitke za mjesto predsjednika.

Ujedno, prema pisanju Reutersa, Obama i njegov protukandidat Mitt Romney u lovu su na 270 elektorskih glasova, a obje strane državu Ohio smatraju ključnom u postizanju tog cilja. Aktualni predsjednik u anketama ima blagu prednost u toj državi, no u nekim neopredijeljenim državama mu se Romney približio ili ga je pretekao.

Sve o Obaminoj i Romneyovoj utrci pratite u našoj specijalnoj rubrici Američki izbori.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?