Lousiana

Nova eksplozija: Jedna osoba poginula, osam ozlijeđeno

louisana
Reuters/PIXSELL
15.06.2013.
u 08:50

Dva dana nakon smrtonosne eksplozije u Geismaru, Lousiana, ponovno je došlo do velike eksplozije samo nekoliko kilometara dalje

Dva dana nakon smrtonosne eksplozije u Geismaru, Lousiana, samo nekoliko kilometara dalje, u petak u večernjim satima eksplodiralo je kemijsko postrojenjo CF Industries u Donaldsonvilleu. Najmanje jedna osoba je poginula, a sedam ih je ozlijeđeno, prenosi BBC.

Do eksplozije je došlo kada su radnici tankirali dušik kroz cijevi u za to predviđeni spremnik. Iako dizajniran da izdrži veliki pritisak, spremnik nije izdržao te je eksplodirao.

CF Industries najveći je proizvođač dušika u Sjevernoj Americi, a godišnje isporuči 5 milijuna tona zapaljive kemikalije za poljoprivrednu i industrijsku uporabu.

U eksploziji tvornice Williams Olefins u Geismaru, koja je se dogodila u četvrtak, poginule su dvije osobe, a 73 ih je završilo u bolnici.

>>Poginula osoba, a 73 osobe ozlijeđeno u eksploziji tvornice

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?