Priveden vođa srpskih navijača

Nogometna Europa zgrožena: Ovo je huligan čudovište

bogdanov
Reuters
14.10.2010.
u 09:48

Bild je na naslovnici internetskog izdanja objavio sliku vođe huligana Ivana Bogdanova (30) s velikim naslovom: Huligan čudovište, a Gazzetta dello Sport uz njegovu veliku sliku dala je naslov: U kavez!

Fabio Liccari, novinar Gazzette dello Sport, izjavio je da srpski navijači nisu pretresani na ulazu na stadion u Genovi, gdje se trebala igrati kvalifikacijska utakmica za EP 2012. između nogometaša Italije i Srbije, prenosi internetski portal B 92.

- Talijanska policija je zakazala. Plan je bio da srpski navijači ranije uđu na stadion, a oni su to odbili. Susret se bližio početku, a na stadion su počeli dolaziti i domaći navijači. Policija u strahu da ne dođe do sukoba, pustila srpske navijače na tribine. U toj situaciji nitko ih nije pretresao, pa su mogli unijeti sve što su htjeli - istaknuo je novinar Liccari.

Kako tvrdi glavni tajnik Nogometnog saveza Srbije Zoran Laković talijanski je savez znao da su u Genovi mogući navijački neredi, o tome su domaćina na dan utkamice obavijestili tri puta.

- To je poraz nogometa. Ništa nismo prepustili slučaju. Upozoravali smo Talijane da imamo saznanja kako huligani namjeravaju prekinuti utakmicu. Na organizacijskom sastanku u 10 sati upozorili smo čelnike Nogometnog saveza Italije i delegata utakmice da se može dogoditi to što se, nažalost, i dogodilo - podvukao je Laković i dodaje da odgovora s druge strane nije bilo ni nakon još dva upozorenja.

Laković se osvrnuo i na propust osiguranja autobusa s reprezentativcima, gdje je napadnut vratar Vladimir Stojović.

- Talijani su znali kakva se opasnost nadvila nad srpskom reprezentacijijom. Poslali su jedan policijski automobil i jednog policajca na motoru. Kako bi nekoliko policajaca moglo spriječiti tridesetak huligana? - rekao je Laković.

Nogometni savez Srbije od Talijana je dobio 1.800 ulaznica.

- Svaka je ulaznica sadržava egzaktne podatke. Navijač koji je dobio ulaznicu morao je predati fotokopiju putovnice. Da li je netko drugi kupovao ulaznice za huligane ja ne znam. To je posao za nekoga drugog - dodao je Laković.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije