Brotnjo bez struje

Nogometaši Brotnja već 20 dana ne treniraju niti dolaze na stadion

nk brotnjo
ZORAN GRIZELJ
21.04.2010.
u 10:01

Nogometaši Brotnja trenirali su bez struje na stadionu, koja nije plaćena četiri godine, dug iznosi 107.000 KM. Rješenje problema najavljeno je za danas

Nezadovoljni financijskim stanjem i cjelokupnim odnosom mjerodavnih prema Nogometnom klubu Brotnjo, nogometaši tog člana Druge nogometne lige FBiH Jug već dvadesetak dana ne treniraju niti dolaze na Gradski stadion Bare. Od Davora Juričića Šojke, šefa stručnog stožera Brotnja, doznali smo kako su se na taj potez nogometaši odlučili stoga što je prije više od godinu dana Gradskom stadionu Bare isključena struja pa više ne žele trenirati jer se nakon treninga ne mogu tuširati i oprati od blata.

Igrači bez plaća
Usto, igrači su nezadovoljni svojom, kako ističu, sramotnom financijskom situacijom. Prema riječima trenera Juričića, direktor kluba Nikola Cvitanović jedva im uspijeva osigurati oko stotinu maraka mjesečno što nije dovoljno ni za benzin. Oni ne traže basnoslovne iznose nego pristojnu mjesečnu plaću za svoju igru i podmirivanje troškova dolaska na treninge. Od djelatnika Elektro Čitluka doznali smo da struja stadionu Bare nije plaćena od listopada 2006. godine pa trenutni dug iznosi oko 107.000 KM. Tko će i kada platili taj dug, ne znaju.
Kako razriješiti taj problem, upitali smo Davora Juričića Šojku, šefa stručnog stožera Brotnja.
- Igrači već dvadesetak dana ne treniraju i uopće ne dolaze na stadion. Kako bi počeli dolaziti i trenirati, nužno je odmah uključiti struju, a tek će se tada moći razgovarati s igračima o njihovoj financijskoj situaciji. Nužno je to učiniti i s igračima zakazati sastanak kako bi se u nedjelju mogla odigrati utakmica. Igrači traže minimalnu plaću, a ako im NK Brotnjo to ne može osigurati, onda se ne treba više ni natjecati - odlučan je trener Juričić, a za njihov problem još nitko nije pokazao razumijevanje.
- Nismo ni s kim razgovarali niti koga kontaktirali. Ja sam trener, zadaća mi je pripremati igrače da što bolje igraju. Stanje je doista takvo da se više ne može nikoga od igrača nagovoriti da dolazi trenirati.

Trenirala i djeca

Najgore je što na Barama trenira i stotinjak djece različite dobi koja se nemaju gdje okupati jer je struja isključena i dječjoj svlačionici. I ranije, dok je Brotnjo igralo u Prvoj nogometnoj ligi FBiH, bilo je sličnih problema, ali su se za dva-tri dana oni rješavali. Sada je stanje katastrofalno. Nema tu više tko koga lagati: istina je da struje nemamo godinu dana. Ako se želi održati klub, treba hitno zakazati izvanrednu skupštinu NK Brotnjo i pokušati riješiti probleme. Ako se misli da klub ne treba postojati, to treba jasno reći meni i igračima da znamo na čemu smo - ogorčen je trener NK Brotnjo Davor Juričić. Budući da su nogometaši Brotnja prije samo desetak godina čak tri sezone zaredom izborili nastup u europskim natjecanjima, (pretkolo Lige prvaka, Kup UEFA-e i Intertoto kup), opće je mišljenje da je doista sramotno što je taj klub pao na tako niske grane. Vjerni navijači tog kluba Grdani očekuju da će se uz pomoć gospodarstvenika, općine i istinskih ljubitelja kluba ta teška financijska situacija u Brotnju ipak uspješno razriješiti.

Stiže sruja

Čitlučki načelnik Ivo Jerkić nam je kazao da će se već danas s Elektroprivredom iz Mostara potpisati ugovor o trajnom rješavanju dugova za struju na Gradskom stadionu Bare u Čitluku. Ta vijest zasigurno će obradovati sve navijače, igrače, trenere i upravu NK Brotnjo iz Čitluka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije