ISTRAGA

Nitko osumnjičenih neće izravno odgovarati za ubojstvo Magdyja

Sudski čekič
17.07.2010.
u 10:52

Kako doznajemo u Tužiteljstvu Mostar, budući da se nema dokaza za počinjeno ubojstvo, optuženi će odgovarati za sudjelovanje u kobnoj tučnjavi

Istraga je završena te nitko od 11 osumnjičenih neće izravno odgovarati za ubojstvo Magdyja Dizdarevića (36), islamskog vjernika koji se lani 15. srpnja očito našao “na krivom mjestu i u krivo vrijeme”. Kako doznajemo u Tužiteljstvu Mostar, budući da se nema dokaza za počinjeno ubojstvo, optuženi će odgovarati za sudjelovanje u kobnoj tučnjavi. Kaliko je poznato, riječ je o Igoru Salčinu, Erolu Begoviću, Adnanu Ivkoviću, Harisu Dvizcu, Nedžadu Klariću, Senaidu Krhanu, Fadilu Bećiroviću, Skenderu i Hadžiji Gašu, Edinu Prgudu i Zenelu Beriši.

Sve je počelo iz ‘na oko’ banalnih razloga, kada je pijani Erol svojim vozilom na parkingu projurio pokraj vjernika Harisa, što mu je ovaj odmah prigovorio. Nakon svađe i naguravanja ispred Šarića džamije u naselju Luka, gdje se okupljaju pristaše radikalnijeg vjerskog pokreta, Erol je nogom udara i na zemlju obara Harisa, koji pri padu lomi lijevu ruku. U pomoć su mu ‘šarijatski’ priskočile pristigle vjerske pristaše, pa se ovaj dao u bijeg i svojim prijateljima koji su tu večer slavili godišnjicu 401. brigade rekao: - Ubiše me vehabije!

Nije puno trebalo da dođe do masovne tučnjave, a svjedoci govore da je bilo i onih koji su govorili “Mi smo muslimani, što nam ovo treba!”, da bi potom nasrnuli šakama. Sumnja se da je tako bilo i u slučaju Magdyka koji je iznenada primio udarac i kobno glavom udario u asfalt. Iako je bio slabe građe i bolešljiv, nesretnik, koji je nekad trenirao borilačke vještine, očito se nije nadao, naknadno će se ispostaviti, kobnom udarcu.

Nakon povratka iz Norveške, taj bivši student Pravnog fakulteta u Sarajevu živio je povučeno, na relaciji kuća-džamija, gdje je pet puta dnevno klanjao. Snimke tučnjave objavljene na YouTube bile su iznimno loše kvalitete. Također, na društvenom portalu Facebook se pojavila i skupina pod nazivom “Šehid Magdy Dizdarević, rahmetullah”, koja je u svega nekoliko dana okupila više od tisuću članova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije