ATLETICOVO POJAČANJE

Nije Modrić, nego Balić 
u Madridu

'08.08.2012., Engleska, London - Ljetne Olimpijske igre London 2012. Rukomet, muskarci. Hrvatska - Tunis. Ivano Balic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Sanjin Strukic/PIXSELL
24.08.2012.
u 08:25

Ivano je potpisao ugovor na godinu dana, no ne zna se koliko će zarađivati

Ivano Balić karijeru će nastaviti u Španjolskoj, u Atleticu iz Madrida. Ivanu će to biti tek peti klub u karijeri, nakon Splita, Metkovića, Portlanda i CO Zagreba. Ugovor je potpisan na godinu dana, a za koliko novca, ostat će poslovna tajna. Eto, kad već Luka Modrić nije potpisao, još, za madridski Real, jest rukometni Mozart.  

Suigrači Gojun i Lazarov

– Odluku da između brojnih ponuda odaberem Atletico Madrid nisam uspio priopćiti hrvatskoj sportskoj javnosti zbog nedostatka vremena i hitnog odlaska u Madrid te se ovim putem želim ispričati svima. Odabrao sam novi klub za koji vjerujem da će uz moju pomoć ponovno biti konkurentan samom europskom vrhu – rekao je Ivano.

U španjolski rukomet vraća se nakon četiri godine.

Igrajući za Portland, osvojio je Kup kupova (2004. godine), a od četiri nastupa u Ligi prvaka jednom je igrao u finalu i izgubio od Ciudad Reala, jednom je ispao u polufinalu od Kiela za jedan pogodak, a 2008. nije igrao u polufinalu zbog poraza u Zagrebu (23:29). Osim europskog zlata od trofeja mu nedostaje još samo naslov klupskog prvaka Europe, a to bi mogao sada sa Atleticom, koji je posljednji put bio osvajač Lige prvaka 2009. godine. U klubu su ga dočekali igrači s kojima je igrao (Gojun, Lazarov), odnosno protiv kojih je igrao bezbroj puta (Hombrados, Šterbik, Kallman, Barachet, Dinart, Davis, Markussen, Aguinagalde, te Canellas, koji mu je konkurencija na mjestu organizatora igre).

Prije Ivana u Madridu su već igrali Pero Metličić (2005.-2010.) i Mirza Džomba (2004.-2007.).

Prve utakmice za novi klubu odigrat će u Dohi, na klupskom prvenstvu svijeta.  

– Poznajem većinu suigrača, pa očekujem brzu prilagodbu – istaknuo je Ivano.

Atletico je u Dohi u skupini s domaćim El-Jaishom (trener Obrvan, pojačat će se sa zagrebašima Špremom, Špilerom, Skokom i Horvatom), egipatskim Zamalekom i brazilskim San Bernardom. 

Debitira protiv Barcelone

U Ligi prvaka od hrvatskih igrača Ivano će se prvo susresti sa Mirkom Alilovićem i Renatom Sulićem, koji igraju za Veszprem, a njegovi ljubitelji moći će ga uživo vidjeti kada Atletico bude gostovao u obližnjem Celju, početkom listopada. Gledateljima u Madridu Ivano će se predstaviti 8. rujna, kada će igrati protiv Barcelone u španjolskom Superkupu. Zanimljivo je da Atletico svoje utakmice igra u dvorani koja će biti domaćin skupine na SP-u 2013. godine, u kojoj će igrati Hrvatska. Zbog Balića i Gojuna imat ćemo sigurno nekoliko stotina domaćih navijača na svojoj strani.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije