nije dobio naknadu

Nezaposleni muškarac Ahmadinedžada gađao cipelom

'EDITORS\' NOTE: Reuters and other foreign media are subject to Iranian restrictions on their ability to report, film or take pictures in Tehran.   Iran\'s President Mahmoud Ahmadinejad speaks during
'CAREN FIROUZ'
13.12.2011.
u 11:49

Iranskog predsjednika napao je nedavno otpušteni Rashid S., koji je zbog sličnog napada već bio u zatvoru.

I iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad postao je meta na Srednjem istoku popularnog običaja - bacanja cipela u znak prosvjeda. Napadač je nedavno otpušteni 45-godišnji Rashid S., nezadovoljan što nije primio naknadu za nezaposlene.

Do incidenta je došlo u provinciji Mazandaran na sjeveru zemlje, dok je Ahmadinedžad držao govor o problemu nezaposlenosti. Muškarac se probio do prvih redova i bacio komad obuće, no predsjednik se spretno izmaknuo pa je cipela pogodila tek transparent iza njega.

Rashida, stanovnika grada Sari, odmah su savladali policajci, a zanimljivo je da je on već bio u zatvoru zbog bacanja jaja i rajčica na Ahmadinedžadovog prethodnika, Muhameda Katamija.

Bacanje cipela inače je u arapskom svijetu znak izrazitog nepoštivanja. Slavne mete takvih napada su i bivši američki predsjednik George W. Bush, kojega je 2008. godine u Bagdadu pogodio irački novinar, te pakistanski predsjednik Asif Ali Zardari, koji je napadnut 2010. godine tijekom konferencije u Birminghamu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

BK
B Kosa
20:40 13.12.2011.

Neznam moze biti ali u Iranu tesko da se netko usudi. Cekaju ga vjesala na kranu usred grada

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?