košarkaški trener

Neven Spahija ispitan o ratnom zločinu u šibenskim Kulinama

Neven Spahija
AFP
22.10.2010.
u 11:15

Trener turskog Fenerbahçea potvrdio nam je da je sucu kazivao o onome što zna o mučenju ratnih zarobljenika u šibenskome vojnom zatvoru Kulinama.

Pred istražnim sucem Županijskog suda u Splitu ispitan je košarkaški trener Neven Spahija. Trener turskog Fenerbahçea potvrdio nam je da je sucu kazivao o onome što zna o mučenju ratnih zarobljenika u šibenskome vojnom zatvoru Kulinama.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je istražni zahtjev protiv Tvrtka Pašalića (54), Damira Boršića (54), Željka Maglova (50) i Milorada Paića (50) koji su osumnjičeni da su kao pripadnici 72. bojne Vojne policije Hrvatske vojske 1992. u zatvoru Kuline u Šibeniku tukli, mučili i zlostavljali 21 pripadnika JNA i srpskih paravojnih postrojbi. Riječ je o ljudima koji su bili zarobljeni u sukobima s Hrvatskom vojskom. Paić je osumnjičen i za mučenje i zlostavljanje civila u istom zatvoru 1993. godine.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

MU
Mućanin
10:15 03.11.2010.

Č.e.t.n.i.c.i kao paravojne formacije, il ti teroristi, nemaju nikakav pravni status, jer nisu civili a nisu ni legalne vojne jedinice!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?