napadi na "kolege"

Nema više zajedničkih ophodnji snaga NATO-a i Afganistanaca

walkman10
Foto: AFP
1/2
19.09.2012.
u 11:43

NATO pokušava obuzdati sve veći broj napada afganistanskih vojnika i policajaca na pripadnike međunarodnih snaga koji su ih obučili

Nema više zajedničkih ophodnji snaga NATO-a i afganistanske vojske, objavio je zapovjednik NATO-a u Kabulu. – Smatramo da je to najbolje privremeno rješenje kako bismo smanjili izloženost naših snaga u određenim dijelovima Afganistana – kazao je pukovnik Thomas Collins, šef NATO-ova ureda za odnose s javnošću.

NATO pokušava obuzdati sve veći broj napada afganistanskih vojnika i policajaca na pripadnike međunarodnih snaga koji su ih obučili. Na odluku NATO-a uvelike je utjecao i bijes koji je u islamskom svijetu probudio film "Nevinost muslimana".

>>Talibani zbog filma napali kamp Bastion, poginula dva marinca

– Prije donošenja ovakve odluke dobro smo odvagnuli stanje s obzirom na objavu videa i povišene tenzije – naglasio je Collins.

Zapovjednici snaga NATO-a pokušavaju se izboriti s niskim moralom među svojim trupama nakon dva napada afganistanskih kolega, donosi Reuters. Collins je kazao da je njihova odluka privremena te da će i dalje pružati zračnu podršku u hitnim slučajevima i akcijama spašavanja.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?