Saša Papac

‘Neigranjem za BiH sam izgubio puno, ali ne žalim’

papac
vl
26.01.2012.
u 09:16

Papac se veseli i susretu protiv Brazila, smatra kako je velika čast igrati utakmicu protiv takve nogometne vrste

Malo je danas profesionalnih igrača koji bi, zarad svjetlije budućnosti novih naraštaja, spreman ‘žrtvovati’ pola karijere. Saša Papac, bh. internacionalac u Glasgowu, istrajao je u svojoj borbi za čistku u Savezu. Nije se vratio nakon kozmetičkih promjena u Savezu.

Ne osvrće se unazad

Tko zna u kojem bi pravcu išla njegova karijera, da je odigrao još najmanje 20-ak reprezentativnih utakmica. Rijetki su danas defanzivci na sceni, koju mogu uspješno igrati na više pozicija, kao što radi ovaj igrač.

- Ne osvrćem se unatrag. Izgubio sam mnogo zbog neigranja za reprezentaciju, ali ne žalim, kaže Papac, koji bi možda i igrao u Engleskoj, da je imao dovoljan broj nastupa za reprezentaciju.

- Možda? Iskren da budem, meni je savjest čista i drago mi je da sam se vratio kada je u Savezu jedna druga ekipa ljudi. Možda sam propustio neki zvučniji transfer, ali ne žalim.

Ne žali Papac, ali žale bh. navijači. Njegovim povratkom u reprezntaciju, odbrana BiH je postala stabilnija... I sam Papac je svjestan da je sve bilo dobro, sve do Lisabona.

- Nismo bili pravi. Očito smo se potrošili u Parizu. Sada, nam slijede kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Vrijeme je da ostvarimo cilj. Imamo sjajno ozračje, riječi su Papca, koji najčešće kontaktira sa Spahićem, Pandžom, Mravcem, s kolegama iz zadnje linije.

Razlika dostižna

Na pitanje, do kada ostaje u Glasgowu, odgovara:

- Sigurno do ljeta, jer me ugovor veže. Ne žuri mi se, ništa ne planiram dugoročno. Ostao bih ovdje završiti karijeru. Kad završim karijeru, razmišljao sam kako bi bilo lijepo raditi sa mlađima. Nešto sam naučio. Ne vidim se odmah u pravim trenerskim, još manje u menadžerskim vodama. Imam 32 godine i nisam baš ni u cvijetu mladosti. Međutim, sada mislim samo na prvenstvo i reprezentaciju. U ligi zaostajemo za konkurentom Celticom, ali bodovna prednosti nije nedostižna. Bilo bi lijepo završiti karijeru sa desetak trofeja u Škotskoj. Inače, radujem se utakmici sa Brazilom. To je lijepa promocija i prilika da vidimo gdje smo, izjavio je Papac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije