Rukometni turnir

Nastupa 65 ekipa iz 7 europskih zemalja

Turnir
23.08.2012.
u 10:36

Međugorje osim što je mjesto mira, duhovnosti, ljubavi, ono je u kolovozu i mjesto rukometa

Izaslanik Vjekoslava Bevande, predsjedatelja Vijeća ministara BiH, Marko Vujević u ime pokrovitelja ovog turnira Vijeća ministara BiH, otvorio je sedmi međunarodni rukometni turnir “Stanko Sivrić - Bet Live Cup” – Međugorje 2012. Na turniru sudjeluje 65 ekipa iz sedam europskih zemalja (BiH, Hrvatske, Crne Gore, Nizozemske, Rumunjske, Litve i Latvije).

Dobrodošlica i blagoslov

Na smotri otvaranja turnira, nakon mimohoda na Sporsko- rekracijskom centru Circle International, nazočnima su dobrodošlicu i pozdrave uputili: predsjednik Organizacijskog odbora Tomislav Pehar, zapovjednik snaga NATO-a u BiH brigadni general Walter Lord, načelnik općine Ivo Ino Jerkić, a nazočne je blagoslovio međugorski svećenik fra Danko Perutina. I ove, kao i svake godine u kolovozu veliki broj rukometaša okuplja se u Međugorju, koje je uz mjesto mira, ljubavi, duhovnosti i mjesto rukometa. Ovaj rukometni turnir utemeljenn je 2006. godine u znak sjećanja na preminulog bivšeg predsjednika Hrvatskog rukometnog kluba Međugorje Stanka Sivrića. Hrvatski rukometni klub Međugorje, u kojem su karijeru započeli i poznati hrvatski rukometaši, pokretanjem jednog ovakvog turnira pokazao je kako sportske veličine ne umiru, nego svojim duhom “na ovaj način ostaju s nama”, istaknuto je na otvaranju turnira. Turnir u Međugorju raste iz godine u godinu i privlači sve više mladih igrača.

Potpora poznatih

Uz rukometna nadmetanja tu je i prigoda družiti se vršnjacima iz drugih zemlja, na raspolaganju im je osvježenje na bazenima i izleti na vodopad Kravice, Etno selo, posjeta svetištu Kraljice mira u Međugorju... Svih ovih godina turnir su posjećivali i davali potporu poznati rukometni igrači i treneri: Patrik Ćavar, Zdravko Zovko, Velimir Petković, Marin Šego, Silvio Ivandija..., a ove godine očekuje se dolazak Ivana Balića jednog od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena. Međugorski međunarodni rukometni turnir uvršten je u natjecateljski kalendar Europske rukometne federacije Na turniru sudjeluju mladi rukometaši i rukometašice u pet starosnih skupina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije