Roboti u akciji

NASA priprema akciju hvatanja asteroida

nafta
Reuters/PIXSELL
12.09.2013.
u 20:00

Manje asteroide hvatali bi za to predviđeni roboti čije hvataljke mogu uloviti asteroide veličine između sedam i deset metara

Kako bi što detaljnije istražila sastav asteroida koji okružuju Zemlju, Američka agencija za istraživanje svemira (NASA) odlučila je pokrenuti projekt hvatanja manjih asteroida i njihova proučavanja. Ideja je da se uhvati mali asteroid i odvuče ga se u orbitu Mjeseca, kamo bi astronauti mogli doći i uzeti uzorke koje bi nakon toga donijeli na Zemlju i ispitali.

Manje asteroide hvatali bi za to predviđeni roboti čije hvataljke mogu uloviti asteroide veličine između sedam i deset metara. Iz NASA-e su objavili da su pronašli 14 asteroida koji veličinom odgovaraju te kako su od njih četrnaest tri najizglednija za hvatanje i proučavanje. Ovaj projekt, za koji je izdvojeno oko 100 milijuna dolara, ima za cilj, osim proučavanja sastava asteroida i izbjegavanje njihovih udara, razvijanje tehnologije koja je neophodna za buduću misiju naseljavanja Marsa.

>> NASA objavila otkriće novog planeta - velik je poput Jupitera

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?