udar na kriminal

Nakon slučaja Sanader, uhićenja krupnih riba i u Srbiji

ivo sanader (1)
Pixsell
13.12.2010.
u 09:58

Predsjednica Savjeta za borbu protiv korupcije, Verica Barać, objašnjava kako "Sanadere" u Srbiji treba tražiti u samom vrhu političkih stranaka.

BEOGRAD - Tužitelj za organizirani kriminal Miljko Radisavljević rekao je za Press, nakon uhićenja bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, da ni u Srbiji nema zaštićenih ljudi i da je borba protiv korupcije prioritet države, no "naši stručnjaci ipak su uvjereni kako se ovakva spektakularna uhićenja mogu očekivati tek s našim približavanjem EU i tada se mogu očekivati udari na ministre i direktore javnih poduzeća". Predsjednica Savjeta za borbu protiv korupcije, Verica Barać, objašnjava kako "Sanadere" u Srbiji treba tražiti u samom vrhu političkih stranaka.

- Očekujem da nakon uhićenja bivšeg hrvatskog premijera u Srbiji počne uhićenje također vrlo krupnih riba. Sanadere kod nas treba tražiti u vrhovima političkih stranaka koji su bili u sprezi s tajkunima i spornim privatizacijama. Budući je kriminal na ovim prostorima povezan, očekujem da će Srbija uskoro krenuti u obračun s najvišom korupcijom i da će slučaj Sanader samo ubrzati uhićenja krupnih riba u Srbiji - Kaže Verica Barać, a Zoran Stojiljković, član odbora Agencije za borbu protiv korupcije je "siguran da je Sanader uhićen pod pritiskom međunarodnih čimbenika i to iz dva razloga, zato što je osumnjičen za umiješanost u međunarodnu aferu i stoga što je Hrvatska vrlo blizu ulasku u EU ", a on očekuje "uhićenja srpskih Sanadera" i to kada netko iz vana počne pritiskati Srbiju i kada bude postojala u Srbiji politička volja.

- Osobno mislim da na to nećemo dugo čekati - zaključuje Stojiljković. Velja Ilić, vođa Nove Srbije drži kako je "Srbija puna Sanadera" i treba ih tražiti "u financijama, privatizaciji, poslovanju burzi, prodaji banaka...".

- Privatizacija i tranzicija u Srbiji bile su slične kao i u Hrvatskoj, dakle tajkunskog tipa. Naime, neki poduzetnici bez poduzetničkog kapaciteta preko noći postali su milijunaši, kupovali su šećerane za tri eura. I tako su za kratko vrijeme pomoću jakih političkih veza postali bogati. Ja sam siguran da će i u Srbiji biti uhićenja krupnih riba, ali ne prije nego što budemo na pragu ulaska u EU - kaže politički analitičar Milan Nikolić.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

SE
Serb
23:58 21.12.2010.

oh, kako je sve isto na brdovitom Balkanu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije