ZRINJSKI

Nakon poraza od Slobode bez prava na novu pogrešku

zrinjski
VL FOTO
18.01.2011.
u 08:31

Nakon poraza od Slobode više nemamo prostora za kalkulaciju, moramo dobiti sve utakmice kući i najmanje dvije u gostima - kaže trener Zrinjskog

Nakon dramatične utakmice i poraza u Tuzli od Slobode (70:67), Zrinjski je izgubio mogućnost na bilo kakve kalkulacije kada je u pitanju plasman u Ligu za prvaka.

Dobra obrana

Iako su Mostarci imali veći dio susreta prednost i utakmicu pod kontrolom, pobjeda im je izmaknula u posljednjoj četvrtini.

- Krivo mi je zbog tog poraza tim više što smo odigrali odličnu obranu. Limitirali smo vanjsku liniju Slobode, ali s druge strane ni mi nismo imali neku posebno dobru šutersku večer. Pogodili smo svega 19 šuteva od 63, ali smo imali naše šanse koje su nam mogle donijeti pobjedu, analizirao je trener plemića Boris Džidić.

U dramatičnoj završnici Zrinjskom je nedostajalo i malo sreće.

- Imali smo nekoliko sličnih utakmica ove sezone, kada smo gubili sa pola koša razlike, ili kada smo cijeli susret igrali sjajno pa bi na koncu ispuštali pobjedu iz svojih ruku. S ovom utakmicom nismo izgubili sve šanse da se plasiramo u Ligu za prvaka, ali više nemamo nimalo kredita. Moramo sada pobijediti obje utakmice kod kuće, pa nakon toga u gostima dobiti Mladost iz Mrkonjić-Grada. Ako nam to i ne uspije, tada nismo ni zaslužili igrati u nastavku natjecanja - dodao je Džidić.

Zrinjski će u idućem kolu igrati protiv momčadi Leotara na svom terenu.

Nezgodan raspored

- To su te domaće utakmice koje nisu nimalo lagane, ali ako želimo proći dalje moramo ih dobijati. Do kraja sezone moramo tako ugostiti još i Čapljinu, dok u goste idemo Mladosti, Slaviji, Kaknju i Brotnju - dodao je mostarski strateg.

U ovom susretu svoj doprinos zbog bolesti i ozljede nisu uspjeli dati Ramljak i Kahrimanović.

- Han i Demić odigrali su korektno susret u Tuzli i jednim su dijelom nadoknadili izostanak Ramljaka i Kahrimanovića. Nadam se kako će oni vremenom biti još i bolji - zaključio je na koncu razgovora trener Džidić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?