poboljšanje usluge

Najpoznatija piratska stranica skrivat će svoje servere u zraku

kupovina
Foto: Marija Lovrenc
1/2
19.03.2012.
u 09:45

Računala za preusmjeravanje podataka pokušat će poslati na visinu od nekoliko kilometara te će se sustav moći ugasiti jedino ako se ugasi cjelokupan zračni promet

Korisnici Pirate Baya koji su se uplašili zbog jučerašnjeg višesatnog "prekida rada" poznate internetske stranice nemaju razloga za zabrinutost, tvrde iz Pirate Baya. Naime, poznata stranica za dijeljenje sadržaja morala je poraditi na održavanju i poboljšati način rada zbog rastućeg broja korisnika.

Jedna od stvari koju stalno pokušavaju poboljšati je lokacija računala koja preusmjeravaju promet podataka na tajnu lokaciju te su odlučili osmisliti izvanredno rješenje problema.

S razvojem GPS-om kontroliranih nosača, jeftinom radio opremom dalekog dosega i sićušnim računalima kao što je Raspberry Pi pokušat će poslati svoja računala za preusmjeravanje podataka na visinu od nekoliko kilometara te će se sustav moći ugasiti jedino ako se ugasi cjelokupan zračni promet.

S obzirom da tek započinju s ostvarivanjem svoje ideje priznaju kako još nisu osmislili sve detalje. Ove niskoorbitne serverske stanice (LOSS) samo su prvi pokušaj, a zahvaljujući modernim radio odašiljačima brzina prijenosa podataka može dosezati 100 Mbps po čvoru na visini od 50 kilometara. Tvrde kako je to i više nego dovoljno za sustav koji osmišljavaju.

Najavljuju i kako će, kada dođe vrijeme za to, svoje serverske stanice odaslati u sve dijelove galaksije i tako ostvariti svoj slogan kako su najotporniji sustav u galaksiji. Naravno sve programe koje budu koristili za izgradnju takvog sustava bit će moguće skinuti s njihove stranice.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?