proživio strahote

Na suđenju Mladiću svjedočio o stradanju djece u Sarajevu

'Former Bosnian Serb army commander Ratko Mladic attends his trial at the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) at The Hague May 16, 2012. Mladic, 70, appeared on Wednesday
Reuters/Pixsell
31.10.2012.
u 13:52

– Granata je eksplodirala iza nas. Danijel Jurenić je poginuo, a ja i još dvojica prijatelja bili smo teško ranjeni. Danijel je bio odmah iza mene i, kad sam se okrenuo, vidio sam da mu je geler odrubio glavu – kazao je svjedok Kapetanović

U nastavku suđenja Ratku Mladiću u Haagu o stradanju djece u Sarajevu svjedočio je svjedok optužbe Muhamed Kapetanović koji je i sam kao 10-godišnjak teško ranjen od granate što su je na Sarajevo ispalili Mladićevi vojnici, javlja agencija Beta.

Kazao je da je 22. siječnja 1994. izašao ispred zgrade u sarajevskom naselju Alipašino Polje na sanjkanje s trojicom starijih prijatelja. – U jednom trenutku čuli smo eksploziju i počeli bježati, a onda je granata eksplodirala iza nas. Danijel Jurenić je poginuo, a ja i još dvojica prijatelja bili smo teško ranjeni. Danijel je bio odmah iza mene i, kad sam se okrenuo, vidio sam da mu je geler odrubio glavu – posvjedočio je Kapetanović dodajući da je stradali dječak tada imao "10 ili 11 godina". Rekao je kako je nakon eksplozije pokušao ustati, ali zbog ozljede nije mogao, a poslije je došao njegov otac i još neki susjedi pa su ozlijeđene dječake odvezli u bolnicu.

Mladić je optužen za teroriziranje stanovništva Sarajeva topničkim i snajperskim napadima, 1992.-1995., za genocid u Srebrenici i još sedam bosanskih općina, progon muslimana i Hrvata širom BiH i uzimanje "plavih kaciga" UN-a za taoce 1992.-1995. Kako se navodi u optužnici, u naselju Alipašino Polje tog su dana tri minobacačke granate ubile šestero djece i ranile petero.

>>Ratko Mladić odbio doći u sudnicu dok ne dovrši doručak

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije