Međunarodni susret

Na petodnevnom susretu 250 sudionika iz 17 zemalja svijeta

Skup
05.03.2013.
u 10:12

Na skupu je govorio dr. fra Ivan Dugandžić, svećenik franjevac, član HFP, a tema ovogodišnjeg susreta je “Umnoži nam vjeru“

Na tradicionalnom međunarodnom susretu, 20. po redu, organizator hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih uz Međugorje okupilo se 250 sudionika iz 17 zemalja. Na skupu koji se održava u međugorskoj župi u novoj žutoj dvorani Ivana Pavla II. govorio je dr. fra Ivan Dugandžić, svećenik franjevac, član HFP. Tema susreta je ‘Umnoži nam vjeru’. - Biti katolik pogotovu u današnjem sekulariziranom svijetu ne donosi nikakvu prednost. Ustvari biti katolik uvijek je moguće samo iz osobnog dubokog uvjerenja. Čovjek koji je upoznao evanđelje i prihvatio ga kao pravilo života, nikad ne pita što mu to donosi već je spreman za svoje uvjerenje platiti i najveću cijenu, kazao je fra Ivan ističući kako je svaki katolik svjestan da je njemu u evanđelju puno toga darovano i da je on svakako u prednosti u nastojanju da bude dobar čovjek pred onima koji ne poznaju evanđelje. Osvrćući se na ono na što je Sveti Pavao upozorio kršćane u Rimu “da se ne prilagođavaju ovom svijetu” dodao je: - To u godini vjere možemo primijeniti i na Gospine poruke. Kroz 32 godine u njima prepoznajemo sliku svijeta kojim se ne smijemo poistovjetiti, već ga moramo mijenjati. Iz Gospinih poruka proizlazi da je ta promjena moguća u onoj mjeri u kojoj kršćani postanu svjesni odgovornosti za taj svijet i njihove spremnosti u ljubavi se za njega založiti i žrtvovati. Na petodnevnom susretu svi sudionici će nakon predavanja sudjelovati u razgovoru s predavačima i raditi po jezičnim skupinama. Inače, sudionici seminara svakodnevno će nazočiti i redovitom večernjem molitveno-liturgijskom programu u međugorskoj župnoj crkvi sv. Jakova, biti zajednički u molitvi na Brdu ukazanja i brdu Križevcu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?